2024. március 20., szerda

Bukodi korábban felszámolta az ócsai Tourinform irodát erre most a turizmus képviselőjeként adja elő magát

Bukodi polgármester szélhámosságainak se szeri, se száma. Erre a polgármester személye mellet a blog az  élő példa arra, hogy ezeket a dolgokat ne csak bemutassa, hanem rögzítse is. 

Bukodi Károly Ócsa polgármestereként volt az, aki képes volt a helyi turizmus elősegítését szolgáló Tourinform irodát megszüntette, mondván erre itt semmi szükség és az által bevezetett lakosságot sújtó kommunális adót sem volt képes erre használni. 

https://scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/302095687_383799073950494_291113053932215455_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=QzIUYu4GIBsAX-yCVXp&_nc_ht=scontent.fbud6-3.fna&oh=00_AfAMT2JoJuAIYBrqxjC1ubVLJaWLVHR_fssP3TEprVE3Ig&oe=6602B18E

Bukodi viselkedéséhez az is hozzájárulhatott, hogy haveri köre jórészt idegengyűlőként ismert alakokból áll, akik egyfajta helyi tősgyökeres elitnek képzeli magát. Ők az ide érkező idegent a maguk sajátos észjárása szerint csak egyszerűen gyütt-mentként kezelik. 

Ilyen mentalitással valóban semmi értelme nem volt a turizmus elősegítését szolgáló létesítménynek, mivel nem csak kívülálló idegenként kezelték volna a turistát, hanem amolyan gyűlölettel vették, fogadták volna. Úgy, ahogy azt ma is előhozta polgármesteri beszélgetése során a nemrég betelepült Peru

Így aztán Bukodi számos turisztikai pályázatot kihagyott, ahogy az általa korábban beígért kerékpárút sem valósulhatott meg.  Ezzel gyakorlatilag kizárta a turizmust, és a vasút, valamint a volán buszközlekedésének fejletlenségével elszigetelte a város a látogatók elől. 

2021-ben nyolcmilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés valósulhatott meg Pest megyében, amiből Ócsa nem részesült. Nem, mert nem célozták meg, a Bukodi adta városvezetés nem pályázott. 

Akkoriban a helyi turizmus beindítása, fellendítése nem volt cél. A polgármester és csapata inkább távol tartotta a látogatókat, így Ócsát sem készítette fel, nem tette vonzóvá. Nem pályázott, nem létesült járda, nem épült kerékpárút és inkább lebontottak egy a régi falusi tájba illeszkedő paraszti lakóházat, mintsem hasznosították volna.  

Mindez ugyanazon Bukodi polgármesterségére jellemző, aki mostanság a turizmus nagyköveteként próbál tetszelegni az ismeretlen, idegenek előtt. 

Bukodi ez esetben is más tollával próbál ékeskedni, mikor az ellenzéki RTL stábjának tetszeleg. Úgy adja elő magát ez a szélhámos, mintha Ő lenne a turisták képviselője, miközben Ócsán sem turistaház, sem panzió, sem utazási iroda, sem pedig megfelelő infrastruktúra nem adott a városban.  

https://scontent.fbud6-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417704390_935348368594427_6165282428916301531_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=AYQMan5n0c0AX_AS3jr&_nc_ht=scontent.fbud6-4.fna&oh=00_AfCCHiQ1myJHPWfwKze6mek0QyxEI4jVdeNZ2yYZxhV1GA&oe=6603B7D6

Ócsára mostanság is nehezebb eljutni, mint akár Inárcsra, mert hiába a gyorsforgalmi út, az M5 autópálya, amikor azon nem közlekedtet járatot a Volán, mivel a városvezetés ezt nem szorgalmazta.  Bukodi még arra sem volt képes, az elmúlt 10 éves regnálása során, hogy az Inárcsra a pályán közlekedő buszjáratot behozza a városba.  Így a távolabbi községbe jobb az eljutás, és hamarabb be lehet érni Pestre, mint a városi ranggal bíró Ócsáról. 

Valójában ezért nem vált városunk turisztikai célállomássá. Az ismert gyütt-mentezés, a helyi fejletlenség, a közlekedési lehetőségek hiányosságai, alacsony színvonala és a városvezetés elutasító hozzáállása tette Ócsát egy felejtős sötét folttá a térképen.  

Erre most Bukodi úgy tetszeleg a tévékamera előtt, minta állatkerti pávián a látogatási időben. 

Közben semmit nem tud hozzátenni ahhoz, amit örökségül kapott a település. "Ócsai Református Műemlék Templom, Ócsai Tájház, Öreghegyi Pincesor" - és ennyi.  A Tourinform irodát polgármestersége szüntette meg.  A városba jutást semmivel nem tette jobbá. Az elérhetőség hosszú évek óta, mondhatni egész polgármesterségének ideje alatt maradt ugyanolyan rossz, mint 10 évvel korábban. Semmi látványos előrelépést, járdahálózat kiépítést, biztonságos kerékpározási lehetőséget nem hozott össze.  Az egykori strand területe is parlagon az enyészetre van hagyva.  


Nem is tudni mit hadoválhatott össze a  Magyar Utazási Irodák Szövetsége előtt. Azt képzeli, hogy velük teszi városunkat, kulturális és gasztronómiai élményeket nyújtó célállomásnak, miközben egy normális kifőzde, egy Zsolti-féle étkezde sincs a városban. Miféle gasztronómiai elképzelése lehet annak a polgármesternek, akinek a korábbi sarokházi legyes pizzázó a Kánaán.  Az, amelyik a jobbnak látta, ha bezár és egyfajta rendezvényszolgáltatóként funkcionál tovább. 

Bukodi még egyetlen gasztronómiai eseményt nem hozott, nem szervezett Ócsára. Miről beszél és mesél a messziről jött embereknek?  Nekik hazudhat, ők talán beveszik a szövegét.

Mi, itt élők, azonban már nem hiszünk neki. Mi tudjuk, hogy mi mindent köszönhetünk ennek a léha alaknak. Tisztában vagyunk mit és mennyit veszítettünk az ő több mint 10 évnyi kártékony városvezetésével.  Bukodi csak ne akarjon itt már semmit azon kívül és túl, hogy csendben kitölti a ciklusát, aztán elhúz a közéletből.  

Bukodival sem fejlődés, sem turizmus nem várható. Bukodi maga a városrontó. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése