2020. október 12., hétfő

Színjáték a behajtási engedélyezés és a súlykorlátozás Ócsán - van akiknek ezt is szabad (- parkolópálya)

 A polgármester az új behajtási és súlykorlátozást szabályzó forgalmi rendet úgy propagálja, hogy közben a kisváros úthálózatát egyre másra lepik el a korlátozásban érintett járművel.

  

A súlykorlátozási szabályozás ellenére Ócsán korábban soha ennyi közterületen parkoló tehergépjárművet nem hagytak még büntetlenül, mint az utóbbi időben.

  

Mindez már odáig fajult, hogy a P+R parkoló személygépkocsiknak készült térkövezésében kárt okozva már beroppantották az ott rendszeresen leállított nehézgépjárművek azt. Arrébb pedig hosszú idő óta magára hagyottan  rozsdásodik egy félpótkocsi.  Mondhatni évek óta.

Míg a parkoló forgalmi sávjának közepén egy másik szerelvény szokott pihenni rendszeresen.


Bár közterületen nem lehetne éjszakáztatni a teherjárműveket, és a P+R parkoló sem a telehelyre kötelezett vállalkozók nyílt térfoglalására készült, de erre egy Facebook bejegyzés szerint a polgármester személyesen maga adott engedélyt.   Persze ez a gépkocsik szélvédőjéhez nincs kitűzve. Sőt sokaknál a behajtási engedélyt sem látni.  

 

A kötelező telephely használatának kijátszása, vagy a mögöttes anyagi érdekeltség megnyilvánulása  a közterületen szabadon leállítva hagyott tehergépjárművek számából kiszámítható.

Mindez persze nincs benne a vonatkozó jogszabályban, de azért ahogy ez itt megszokott, a polgármesterünk bárkinek bármilyen kedvezményt, vagy elvonást is képes elintézni.

 

Mi sem bizonyítja jobban mindezt mint maga a tény, miszerint eddig ezért még senki nem szólt és járt el a hivatal képviseletében. Csak úgy lehetséges mindez, hogy a közterületeseknek ki van adva, hogy ezeket a nehézgépjárműveket rendszeresen a város belső közterületein parkoltató személyeket ne szólták fel a telephelyen való tárolási kötelezettségükre és ne is büntessék őket az utcán való éjszakáztatásért. 

 Természetesen a kutyát nem érdekelné ez, ha nem a városlakó szívná az ezzel járó bűzt, mocskot és mindez mögött nem a közutaink folyamatos rongálása, meg a városvezetés korrupciója állna. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése