2024. június 1., szombat

Bukodi megalkuvós pedagógusnapja Koltai nélkül - csak a maguk fajtája gagyi a menő ( - valós kultúra nélkül)

 Mit is várhat az ember a láncos kutyától,  ha élni akar. Számára az oda vetett konc is táplálék a túlélése során, amit csak azért tart fenn, hogy egyszer megszabadulhasson a béklyótól.

Ócsa jelenlegi városvezetése alatt azt is kikezdik, aki nem kér ebből. A láncra-vert tanár is buksi fajtájának hozadéka. 

Hogy is maradhatna távol attól a központosított eseménytől, ahol a polgármester az úr.  Így volt ez már a szocializmus idején is a nagy októberi forradalomra emlékezvén a november 7.-i "ünnepségek" idején. Csak a szöveg más: "Éljen Bukodi"!

Akkor is számba vették, kérdőre vonták a távol maradókat. Most így van ez a pedagógusnap alkalmával Ócsán a Bukodiék által tartandó önkormányzati beszédre összecsődített program idején, ahol a helyi tanárok megjelenése kötelező. 

"Éljen Bukodi"!  -  szülők nyomán (- a jellem nem számít)

Az aki (az általa letiltott) Koltaira ment, szabad választása okán akár magán emberként, akár önkormányzati-, hivatali dolgozóként megkapta a polgármester beszólását. 

Valóban a 21.században élünk?  Valóban számon lehet kérni, felelősségre lehet vonni az embert egy demokratikusan működő önkormányzatban az adott autoriter polgármester által, mert azt képzeli magáról, hogy Ő itt a mindenható? Csak azért, mert a mi vagyonunkból, a közpénzes városi kasszából osztogat ajándékokat?

Szomorú pedagógus, kontra vicsorgó polgármester
Legyen már elég ebből!  Miből gondolja a Bukodi, hogy örökké tartó marad? Ő sose végezteti be?

És itt vannak ezek a tanárok, akik úgy mennek Bukodi pedagógusnapi partijára, mint a besorozott kommunista ifjúsági szövetség tagjai a KISZ-gárdisták ünnepi kitüntetésére. 

Nekik mindegy, hogy Bukodi, vagy más?  A megjelenés, a részvétel és a plecsni a lényeg?

Számukra közömbös, netán mindegy, hogy Koltai, vagy egy olcsó (zelenszkij-féle) ripacs a fellépő?

Csak a jutalomfalat számít.  Ez a lényeg.

Ezek nem demonstrálnak. Ők félnek a Fidesz adta ócsai diktátortól, a helyi törpe-párttagozattól a megszólástól, és a kikezdéstől. Hát ez van.  Elvégre nem lehet mindenkinek megfelelni. Valahol amúgy is szó éri az embert.  Csak a tartás nem mindegy. Az, hogy kit szolgál ki az ember. A pedagógustól némileg többet várna a szülő és az itt élő. Többet, mint az alpolgármester Emiliától, aki bár az iskolában dolgozott, de nem érte el azt a szintet, hogy pedagógussá váljék.  (Nem igazán ide illik, de azért igaz a mondás : Olcsó húsnak híg a leve. Nos a fellépők ezt hozták.)

 Sajnálatos látni, hogy sokaknál ez a mérce.

 A polgi után szabadon: - Az van, ami nincs

(Szokjunk hozzá ahhoz, ami nincs, ... ahogy Bukodi diktálja.)  

"Az idő haladtával sok minden természetessé válik számunkra".   Koltai nincs, ergo ez van.

Ne felejtsék hálásan megköszönni a (mostani) polgármesternek.  

Gratula a résztvevőknek.

*

Nincsenek megjegyzések: