2024. június 12., szerda

Máris megindult a hangulatkeltés - Puskástól Szabón át a polgármesteri csőcselékig ( - megengedhetetlen)

Még be sem iktatták az új testületet, fel sem esküdött a többség által megválasztott új polgármester, a régi szar máris felúszik.

Olvasom, hogy Bukodi szelektált közösségi oldalán , hogy indult meg  a vele azonos elveket valló emberek sirámai nyomán a hangulatkeltő viszolygás. Az, ami aztán hamar átváltott undorító véleményalkotásba, egyfajta szelektált gyűlölködésbe.

Puskás a lelkes rajongó vezeti elő  a rosszindulatú, minősítéssel terhelt hangulatkeltést

Aztán Szabó Niki odáig jutott, hogy kétségbe vonta Ócsa új polgármesterének képességeit, megkérdőjelezve azt, hogy mit is fog valójában kezdeni azokkal az emberekkel, akikkel Bukodi polgármesterként is kénytelen volt együttműködni. 

Igaz, Szabó Niki nem együttműködésről, hanem kételyekről szól, kiemelve azokat az embereket akiket leegyszerűsítve csőcseléknek nevezett. 


Elsőnek Dobrev Klára anyai nagyapja, Apró Antal fasiszta csőcselékezett
Apró Antalt általában szürke háttéremberként, meghúzódó bürokrataként, arctalan pártcsinovnyikként értékelik. Ám egy frissen előkerült dokumentum fényt derít arra, hogyan is viselkedett egy pár órás hatalmi vákuumot kihasználva: azonnal lefasisztázta és csőcseléknek minősítette az október 23-ai tüntetések résztvevőit, méghozzá már 1956. október 24-én.

 Kérdésként vetette fel (többesszámban), hogy mit fog tudni kezdeni az új ("megváltó") polgármester ezzel a csőcselékkel.  

Puskás után "szabadon", egészen Niki Szabó csőcselékes dumájáig

Szabó Niki mondatának elemzéséből az jön le, hogy Bukodi is egyfajta csőcselékkel szembesült. Ugyanakkor ezt, illetve ennek az általa csőcseléknek vélt meghatározásnak a pontos megfogalmazását (leírását) nem adta meg, azokat nem csoportosította és nem pontosította. 

Mindezek ellenére a csőcselék szó használata, és emberekre történő utalása a gyilkos kádári-diktatúra hangulatát hozza elő. Ő volt azon áruló kommunisták egyike, aki a felszabadításért küzdők ellen fordult árulásával, majd csőcseléknek minősítette a felkelőket. 

 Tudjuk mi történt ezek után.

Szabó Niki most a Bukodi polgármestert elutasító, demokratikusan más jelöltre szavazó embereket határozta meg  csőcselékként. Erre utalva fejtette ki, kíváncsian várjuk (visszautalva a vitaindító Puskásra ), hogy  mit kezd ezzel a csőcselékkel... 

Szabó Nikolett túllőtt minden határon. Nem a blog az, aki nyílt szóhasználatával megsérti a közösséget, hanem Szabó, aki képes volt egy olyan gennyesen gyűlöletes  kifakadásra, mire egy normális ember soha nem vetemedhet.

Kádár úgy lett kiközösítve, hogy holtában sem maradhatott nyugta. Fejét vették akkor, amikor már éltében nem lehetett. A sírját megbontva választották le róla, ahogy ezt egyesek szerint megérdemelte. 

Szabó Niki valahol ennek sorába állt, amikor ugyanazt az aljasságot követte el Ócsa másként gondolkodó (és állítom jobb érzésű) polgáraival szemben, amivel kiírta és kiközösítette magát a polgári demokráciát gyakorlók táborából. 

Ócsa többsége nem ért egyet Puskás Imre és Szabó Niki szégyenteljes bejegyzésével - Bukodi meg hagyja

 Szabó Niki semmivel nem jobb és nem különb Kádárnál, vagy a Nicolae Ceaușescu diktatúrát elsajátítani nem tudó, de itt magát hazafinak kiadó aljas Puskástól, aki semmit nem volt képes meglátni és el tanulni a demokratikus hazánkban. Abban, ami Trianon után ránk maradt. Határon kívüliként most Szabóval egy újabb határt léptek át.  

Legyen ennyi és nem tovább. Ez a hely, ez a város nem ad helyt az ilyen megszólalásoknak, az efféle szelektálásnak, és a ilyen minősítéseknek. Puskás & Szabó vegyen vissza magából addig, amíg BÉKE van.  

Bukodi nyomán Kádár és hasonmás diktátorok rémképét pedig ássák mélyre.

*

Nincsenek megjegyzések: