2024. május 18., szombat

Utcafórum Ócsán - a BÉKE képviselőjelőltjeinek közterületi bemutatkozása ( - kampány)

 Választásra készül az ország. A kampány beindult. Ócsa városa sem maradhat ki ebből.  A Fidesz uralta Városháza ura, a jelenlegi státuszát vesztő ma még polgármester is indul, vagyis újrázik a posztért. 

Azért a pozícióért, amit nem szeretne leadni vagy elveszíteni. Bukodi Károly számára fontos lenne a hatalom megtartása. A mögöttes támogató politikai szervezet, a Fidesz nem volt képes jobb embert, nemesebb jelöltet állítani.  Holott Bukodi polgármesteri munkássága sok kivetnivalót, egyes felvetésekben bűncselekmény-gyanús történéseket, más esetekben jogsértő, vagyonvesztéssel, környezetkárosítással járó, vagy azokra ható cselekmények is előkerülhetnek.

A választás, mindig egy ciklus végét jelenti. A választottnak ilyenkor illik elszámolnia az erre az időre tett vállalásaival. Azzal, amivel meggyőzte a szavazókat, hogy bizalmat, ezzel pedig szavazatokat, vagyis felhatalmazás biztosítsanak a szimpatikusnak vélt jelöltnek.  

Ócsa esetében Bukodi Károly kapott a legtöbb vokssal bizalmat az előterjesztett választási programja után.  Most ezzel a rábízott bizalommal kéne elszámolnia a ciklusának végéhez érő polgármesternek. Azzal, amit a programjában meghirdetett és, hogy abból mi valósult, ill. mit valósított meg. 

Bukodi ezzel azonban rosszul áll.  Ciklusában a dolgok nem a vállalásának megfelelően alakultak. Polgármesterként mintha eldobta volna, vagy elfelejtette volna, hogy mit ígért, mit vállalt a választók előtt.  

Nem véletlen hát, hogy most, az elszámolási időszakban, a jelen kampány során képtelen ezt megtenni. Bukodi polgármesterségének ezen ciklusában a város eladósodása tovább nőtt, annak ellenére, hogy a lakosságra kivetett kommunális adóból évről-évre egyre több bevétele származott az önkormányzatnak.

Bukodi a város bevételeivel, a költségvetéssel nem jól bánt. Magára, autójára, jutalmazására és a személyéhez köthető egyesületére többet fordított, mint a lakossági célok megvalósítására. Így maradtak el pályázati lehetőségek, amikre önrész hiányában nem pályáztak. 

A beígért kerékpárút létesítése, Alsópakony és Ócsa vasútállomás biztonságos összekötése is elmaradt.

A két vasúti átjáró gyalogosforgalmának biztonságossá tétele, a Bukodi által beígért kiépítés elmaradt.

Ócsa város járdahálózatának korszerűsítése, fejlesztése a kiírásban olvashatók ellenére nem valósult meg.

Az ócsai turisztikai (Turinform) irodát bezáratta, a helyi turizmust ellehetetlenítette, mert félve-utálta az ezzel foglalkozó rivális képviselőtársát, aki kihívója is volt.  

És sorolhatnánk a polgármesteri fiaskókat tovább, de minek, ha a látó is vak marad, ha csak a Fidesz politikai programja, arculata lebeg az orra előtt.  Ócsán azonban nagy a baj.  Az itteni történéseket nem írja felül Orbán Viktor, vagy az ellen oldalon megjelenő Gyurcsány és neje.  Dobrev ugyanúgy nem kompetens és nem helyi, ahogy a kormánypárttól elváló Magyar Péter sem.  Ők egyike sem foglalkozik Ócsa dolgaival. Ahogy az utóbbi időben Bukodi Károly sem foglalkozott már az itt élőkkel, a helyi választókkal és körülményeikkel.  Bukodival valahogy elszaladt a ló.

Bukodi polgármester felett eljárt az idő.  Ócsát, az itt élőket elhanyagolta, az érdekeit semmibe vette, az ígéreteit nem valósította meg, azokat nem teljesítette.  A képviselőket elszigetelte, testületet tagjait hol megtévesztéssel, hol zsarolással, vagy éppen fenyegetéssel kiiktatta, sakkban tartotta.  A hozzá köthetők a párttagok a szavazati többséget mindvégig biztosították számára. A sétagalopp városvezetés ellenére Ócsa legatyásodott Bukodi keze nyomán. 

Polgármesterként a lakossági kapcsolattartás mondhatni felszámolta, fórumot, lakossági találkozókat, fogadóórát nem szervezett, nem tartott.  Most mégis a lakosság segítségét támogatását kéri, azért, hogy az általa korábban ígért, de az elmúlt évek során meg nem valósított célakt újragombolja és ismét meghirdesse annak ellenére, hogy azokat eddig sem volt képes megvalósítani, betartani. 

Bukodi most sem csinál mást, csak a régi nótát fújja. Már a vállalásokat sem tesz, a város fejlődését sem ígéri. Gyakorlatilag semmi nem várható már ettől az indulótól. 

Vele szemben jelentkezik, jön a BÉKE, akinek jelöltjei nem csak polgármestert, hanem képviselőket is biztosít a város lakosságának. Ők azok, akik programot hirdettek, és fórumokat tartva mutatják be a választáson induló tagjaikat. A BÉKE képviselőjelöltjei az utcát, a köztereket járva keresik-kínálják a lakossági kapcsolatot.   

 Programjuk nem csak Bukodi polgármester hátrahagyott romhalmazának rendbetétele, hanem az általa meg nem valósítottak teljesítése.  Bukodinak erre volt ideje és meg volt a lehetősége. Elpuskázta. Számunkra semmi garancia, hogy a Fidesz és a vele járó személyek, Bukodival az élen, bármit is képesek teljesíteni abból, amit eddig sem tudtak megadni. Ezért nem marad más értelmes választás, csak a BÉKE. 

 A Barátságos, Élhető Kisvárosi Egyesület tagjai valóban Ócsáért, az itt élőkért akarnak tenni. Ők képesek cselekedni és megvalósítani azt, amit Bukodi a kormánypárti háttérrel, Pánczél Károllyal, Szűcs Lajossal és az egész helyi branccsal nem volt képes.  

Bukodi alkalmatlansága vitathatatlanná vált.  Több esélyt nem érdemel. Személye, alkata nem segít Ócsán.  A városnak új erőre, friss emberekre, lendületre és jólétre van szüksége, Ezt már csak egy kormányzatok kívüli kör, egy olyan Fidesztől-mentes egység képes teljesíteni, aki kellő bizalmat kap városunk élhetőbbé és jobbá tételéhez. 

Paul Tamás és az utcafórumon is látható csapata képes reformot véghez vinni,  Ócsát méltó helyére emelni. 

Erre biztosít lehetőség a mostani választás. 

*

2024. május 17., péntek

Tiszta lappal Ócsán - mégis csak lesz Koltai est a városban a polgármester (el)utasítása ellenére (- teltház )

 Tiszta lappal indult Ócsán az Öregfalu Kulturális Közössége, ami egy olyan pártokon, pártpolitikán kívüli, önálló, azon felülemelkedő kulturális közösség, mely a tisztalelkű, keresztény, alapelvek mentén a kulturális összekapcsolódásra alapozva egyfajta társadalmi igényt támaszt, ahol az emberi elvárásoknak próbál megfelelni a maga értékrendje alapján.

Történik mindez úgy, hogy a közösség tagjai nem politikai alapon és pártreferencia szerint kapcsolódnak, vagy kötődnek egymáshoz. 

Valójában az önmeghatározása nem közzétett, mondhatni nem feltárt, de mégis ismert. Ahhoz, hogy ezt mindenki megértse, befogadja, kénytelen az ember valahogy definiálni a közös létet.  Ennek lényege a kultúra, a műveltség és a művészi érték, ami túlmutat azon, hogy ki, kicsoda, vagy ki mely pártpolitikai oldallal szimpatizál. 

 Koltai Róbert színművész Ócsai fellépésének Fidesz adta polgármesteri elutasítása itt olyan vihart kavart, ami után kénytelen a normálisan gondolkodó ember átértékelni a városvezetés és a helyi művelődési ház, adott esetben az Egressy Gábor Szabadidőközpont vezetőjének kötödését Bukodi Károly polgármesterhez, annak politikai nézetei, hozzá igazodó vállalásai és cselekedetei mentén.

Bukodi volt és lett annyira elvetemült, hogy képes volt letiltatni, elutasítani a Koltai fellépését Paksi Zita által. Ezt a felkért művész közösségi bejegyzése alapján tudta meg a helybéliek többsége, amit aztán az országos média is felkapott. 

A művész elmondása szerint az előzetes felkérést követően a művelődési házból hívták, majd közölték vele, hogy a fellépést a polgármester nem engedélyezte. (Itt teljesen mindegy, hogy milyen szó alapján mely meghatározással írjuk le a történteket, mert nem az a lényeg, hogy a polgármester lemondatta, vagy elutasította a művész fellépését, produkciójának előadását, vagy csak nem járult hozzá ahhoz, hanem a beleszólás, a kontroll és a kiadott utasítás, valamint annak végrehajtása a domináns.) A lényeg, hogy ez egyáltalán a polgármester elé került, és ebbe városvezetőként beleszólhatott, arra hatást gyakorolhatott és végül azt képes volt azt megakadályozni.  Mindezek után a diktatúrát átélt embernek az a kommunista időket visszaidéző képzete támadt, amit Lendvai Ildikó, az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Központi Bizottság (KB) kulturális osztályvezetője, a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja és a gyilkos kádári rezsim cenzora jelenit meg és képviselt az elnyomás évei alatt.  

Bukodi ezt a szellemiséget hozta vissza akkor, amikor már Lendvai Ildikó is csak a kozmetikázott arcát mutatja a szellemiségében őt (is) bevállaló ATV-ben.  (Lendvai elvtársnő ma is az echte komcsi utód Népszavában publikál.) 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC1QtLIeRlOxAKkirp9IAS-EqXGKmFACzRwOQaJbm49UsZ4eufDrxKLG4tmG9X1RkfzMJkQuJu-7NcAfa5GamjMMFVWEXv6ctJFQtS1QfSlIVJt9AtzQOHTSH8sAT9w1JBVleNolcNjR7HZDeJAsk5aNnq-9WQjoEarwPZTcEvg8mbqi4_3l_5t4esgUY/s1280/Bk.%20nem%20a%20legjobban.png

Nos Bukodi erre a szintre süllyedt. 

 A polgármester szülei nyomán ezt biztos másként gondol(hat)ja, de nem ez számít, hanem az, hogy mindezt a Fidesz égisze alatt, egy magát demokratikusnak tartott kormánypárt tagjaként tette és tehette meg úgy, hogy ezek után még mindig őt favorizálja a mögöttes díszes társaság.(Lásd a gyáli Pánczél vagy akár a helyi Szűcs.)

 Annyira össze nem egyeztethető ez azzal az országimázzsal, amit Orbán Viktor kormányfő vezető miniszterként, a Fidesz vezető arcaként képvisel.  A Fidesz adta kormány nem ezt a szélsőséges, kirekesztő politikát és művészi irányzatot képviseli. Valójában ezt fel sem vállalhatná, de az országgyűlési képviselők, a helyi Fidesz tagság ebbéli némasága többet elárul arról a belső feszültségről, amit Bukodi tehertétele presszionál.  Bukodi eljátszotta az utolsókat.  A baj az, hogy a Fidesz ebben a kampányban már se le- köpni, se (le)nyelni nem tudja, holott maguk közt szólva is leginkább eltávolítanák a narancsfák alól.  

Ócsa polgármesterének tiltása márpedig azt sugallta, hogy nyeregben érzi magát. Koltaival szembeni  cenzúrájával azt az üzenetet küldte, azt fejezte ki, hogy a kulturális programszervezésbe történő beavatkozása nem egyedi, azt (is) maga felügyeli és, hogy Ő itt az a meghatározó "mindenható", aki a történéseket befolyásolhatja. Bukodi a helyi  élet mögött álló döntéshozó, a cenzor és egyben a diktátor. Azt tudatja, hogy ebben a városban márpedig az van, az történik, az kerül műsorra, amit maga diktál, jóváhagy és engedélyez, cenzúráz.

A sajtó azért kapta fel a történteket amit az emberek megrökönyödéssel fogadtak, mert Koltai nem egy politikai motívum, túlmutat azon a társadalmi körön, mely politikai nézetek mentén osztja vagy osztaná meg az országot. Bukodi beskatulyázottsága, azonos a begyepesedettségével. Azzal a pusztán füves síksággal, ami kiégetten nem képes a feladatát ellátni. Ebben a nulla teljesítményben a tiltás már semmit nem javít. Bukodi kontrollálatlanul odaveszett politikuskén, polgármesterként és oda lett emberként. 

 Ócsa többsége elhatárolódik ettől. A helyieket túl sok negatív hatás érte már a fideszes Bukodi által. A város eddig is amolyan külön-utas volt Bukodi vezetésével. A Fidesz adta lehetőségeket, a kormánypárt biztosította előnyt soha nem fordította (magán kívül) az itt élők javára.

Most ezzel ismét megbukott.  A józan választópolgár elutasítja ezt a hozzáállást.  A kulturális élet, a művészet nem mehet a Bukodi nyomásgyakorlásának színvonaltalanságára.

Koltai több annál, amit Bukodi képvisel.  Ócsa sem fogja megköszönni, vagy elfelejteni mindezt, ahogy a Fidesz is kénytelen lesz benyelni, hogy a polgármestere buta fejével kijátszotta a pártot és a mögöttes várost. 

Bukodi  szavahihetősége, polgármesteri tisztessége, önkormányzati becsülete, polgári megbecsülése,   választói megítélése nyomán lesz csak igazán leszűrhető. 

Koltai mindenesetre hozza önmagát. Túllépett Bukodin és a semmimondó Paksin. Kinőtte a Kálvin házat és órák alatt telházat volt kénytelen közölni a fellépésnek helyt adó.  

Mindez elég jól demonstrálja Ócsa polgármesterének hitványságát. 

*


2024. május 16., csütörtök

A demokrácia halála - amikor a gyilkosok szabadon lehetnek (- liberális megtorlás)

 Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet után, ismerve a mögöttes eseményeket,
az elkövető személyét, valamint az Európát átszövő gyűlöletkeltést, amit nem csak Európai
Unió, hanem a tagországokból delegált liberális, baloldali, sokszor korrupt küldöttek, mint
egyéni felszólalók és a társulat többségét alkotó szövetség gerjeszt.

https://bsmedia.business-standard.com/_media/bs/img/article/2024-05/16/full/1715833120-593.jpg?im=FeatureCrop,size=(826,465)


Látva és tapasztalva, hogy fegyverkezési hajsza, a terjeszkedő NATO és az USA törekvései az Eu tagállamok külső tagjait degradáló határozatai, a megkérdőjelezett jogállamiság, mint politikai nyomásgyakorló eszköz fenntartása mind-mind azt a mentalitást hozzák elő, ami a Robert Fico elleni merénylet megtestesítője által az Eu képvisel.

Az elkövető egy szélsőséges, náci szimpatizáns „aktivista”, költőnek nevezett idős biztonsági őr, aki a mostani EU liberális vonalához illő politikai hitvallása alapján nem jelentett kockázatot.

A gyilkolni kész ember képzete és eszmei-szellemiségi „felépülése” a mögöttes támogató közeg az, ami ezt létrehozta és megengedővé tette. Nem véletlen, hogy a híradásokban mást sem hallani, mint legálisan tartott fegyvert.

Aztán egyre inkább arra terelődtek a híradások, hogy korábban számos ideológiát követett, egy oroszbarát újfasiszta szervezethez is köthető (RTL) volt. Lássuk be, ez már eleve sántít, hiszen Fico éppen, hogy nem kimondottan a korábbi orosz-ellenes politikát folytatta, hanem egy olyan normálisabb szemléletet kívánt megvalósítani, ami az orosz-ukrán háború befejezését, a fegyveres támogatás visszaszorítását és a békét szorgalmazta. Juraj Cintula elkötelezett szélsőséges baloldali publicista, költőnek nevezett személy állítólag egy hónapja tervezte (HVG) a merényletet. Ehhez társítva azt a közlést, hogy legális volt a fegyvertartása, eleve olyan, mintha eleve felmentené a „független objektív sajtó” (fos) liberális irányzata gyilkolni kész ember személyét.

https://64.media.tumblr.com/e57656e777b9f2c5f6cb209a2c912718/0c0636b777735ff9-01/s1280x1920/eee5ffa63c5ed9f36d0284b41d120a3e400251fc.jpg

Mindez jól illeszthető abba a politikai narratívába, amit az Európai Unió liberális többségű  tagozódása képvisel akkor, amikor a neki nem tetsző tagállamokat, annak vezetőit megpróbálja elítélni, kiközösíteni, és eltenni láb alól.

Így jártak el Lengyelország esetében amikor jobboldali kormánya volt az országnak, de ez mutatkozik hazánk estében és Orbán Viktor személyével kapcsolatosan is, akit ma fő ideológiai ellenségnek tekintenek. Így járt Robert Fico is, akit most egy baloldali felajzott lelőtt.

Lássuk be, a gyűlöletkeltő boszorkányüldözést az Eu gerjeszti, és ő termeli ki ehhez a szimpatizánsokat, mint alanyokat.

Jól példázza mindezt a hazai ellenzéki politikai helyzet és az ahhoz való viszonyulás, a külső (külhoni idegen) támogatás. Látható volt Donald Tusk hatalomra kerülése után ahogy rendőrökkel elfoglalta és lefejezte a közmédiát. A nyugat mindezt nem ítélte diktatórikusnak, sőt ez is belefért abba a sajátos demokráciaképletébe, amit a nyilvánosság felé tükröz. Emlékezetes, hogy a liberális kötődésű Donald Tusk beiktatását követően letartóztatták a lengyel elnöki palotában Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest (Portfólio – MTI). A Donald Tusk vezette új kormány máris jelezte: nem fogja figyelembe venni az alkotmánybíróság állásfoglalását (Hirado.hu).

https://nepszava.hu/i/12/8/1/1429109.jpg

Az Eu ez esetekben ugyanúgy cinkosként lapított, ahogy akkor is, amikor a Holland rendőrség éles lőszert használva lőtt a tüntetők közé. A lövöldözés ténye egyébként nagy hullámokat vetett a Holland belpolitikában. Gideon van Meijeren, a konzervatív Fórum a Demokráciáért párt képviselője az esetről készült videóról azt mondta, hogy azon nem látható senki „közvetlen veszélyben”, ezért magyarázatot vár a rendőrségtől arra, mi szükség volt a fegyverhasználatra (Ripost).

Hasonlatos, de inkább rejtélyes mód történt fegyverhasználat a Macron vezette liberális Franciaországban azon a tüntetésen, ahol lőtt sebbel összeesett tüntetők kellett kórházba szállítani. Az Eu nem tiltakozott, nem kezdeményezett vizsgálatot és jogállamisági eljárást, ahogy Gyurcsány kardlapozó, a tüntetőkkel szemben lovasrendőri rohamot vezénylő, rendszeren kívül helyezett mérgező könnygázt felhasználó és szemet kilövő attak esetén sem merült fel ez.

Csupán a demokratikusan választott Orbán Viktor vezette kormány csípi az Eu döntéshozó bürokratáinak a szemét.

Itt és adott esetben elfogadott, hogy a Fidesz alkotta kormánytagokat nyilas uralom alatt használt lámpavasas akasztással fenyegessék, vagy hogy a volt ÁVH-sokat, egykori kommunista diktatúrában elhíresült munkásőröket és az elnyomó gyilkos kádári diktatúra pártkatonáit is foglalkoztató Polgárőrszövetség egykori középvezetőségéhez tartozó tagja lövedéket ajánljon az annyira kényesen szabályozott Facebook oldalán a kormányfőnek.


Holott az liberális, konzervatív demokráciában lehet főpolgármester, polgármester és választott képviselő az ellenzék jelöltje, szabad dolgozhat, adhat elfogult vagy hangulatkeltő, akár uszító írást, beszámolót a liberális sajtó, nem korlátozott a nyugati érdekeltségű Szabad Európa, az Euronews és társai sem.

Mindez természetesen hozzájárul ahhoz a gyűlölködő és ellenséges közeghez, mely a magyarellenes és náci hadtestet felvonultató Eu-n és Nato-n kívüli Ukránját előtérbe helyezze a tagországok érdekei helyett, csak azért, hogy az oroszokat bedaráltassa a kiszolgáltatott ukrán emberek sokaságának halálával.

Ugyanez a másokat beáldozó cselekvés volt tetten érhető a srebrenicai népirtás holland közreműködéssel történő bekövetkezte során, amikor az ENSZ kötelékében szolgáló hollandusok átengedték a hozzájuk menedéket kérő bosnyákokat a Milosevics szerb katonáknak, akik aztán a nem kímélve a fiatal fiukat, a meglett férfiakat és a mögöttes nőket, anyákat, gyerekeket, tömegében gyilkolták le jó részüket.

https://www.maszol.ro/uploads/files/userfiles/images/kulfold/2016/Szeptember/22/bp9.jpg

Természetesen a liberális oldal, a képszínű Eu, a közreműködő áruló Hollandok és az ENSZ még csak a sajnálkozó kitárulkozásra sem volt igazán képes.

Visszavezethetően és történelmileg példázott, hogy a demokratikusan választott, a fősodrú nyugati törekvésekkel szemben szavazó országok vezetőit miként próbálják lejártatással, kiközösítéssel, retorziókkal, szankciókkal, büntetőintézkedésekkel ellehetetleníteni, majd pedig amikor ez mind nem hatásos, akkor más módszerekkel, akár az egész országot (lásd oroszok), vagy célzottan a vezetőiket kiiktatni.

Ez jön le a globális közösségi médiahálózaton (lásd Facebook), a mindennapok (lásd Donald Tusk, Gyurcsány Ferenc,) politikusainak cselekvései, mint retorziók, vagy pedig az ellenoldalt politikai vezetőinek személyes kiiktatása, kiiktatási kísérletei során.

https://www.politico.eu/cdn-cgi/image/width=1160,height=814,fit=crop,quality=80,onerror=redirect,format=auto/wp-content/uploads/2017/01/h_53165998.jpg

Erre utalt az egykoron ismertebb polgárőr személyének átvett és továbbított közösségi üzenete, a történelmileg elhíresült szarajevói merénylet, vagy a mostani gyilkossági szándék, ahol a „magányos” támadó 5 lövéssel igyekezett leteríteni és ezzel kiiktatni azt a demokratikus vezetőt, aki a mostani liberális Európa és az általa gerjesztett ukrajnai háborút támogató politika ellen történt.

Jól ismert, hogy egy ország vezetőjének likvidálása mennyire képes megváltoztatni a
környezet arculatát. Azt a politikai berendezkedést, amit élő személyként képviselni,
megvalósítani próbált.

*

2024. május 12., vasárnap

Visszatérő nyílvánosság, vagy köztársaság - ez a mostani műsor a re-public vagy republika lényege ( - mű-sor)

 A re-public a visszatérő közönség, a publicum, mint nyilvánosságot, a hallgatóságot is jelenthetné, de ha a republica (republika) szót vesszük, akkor a köztársaságra való utalást találjuk.

A Republic fellépése, koncertjei mindig is népszerű, közönséget vonzó jelenség. Nincs ez másként Ócsán sem. 

A helyi városvezetése is erre apellált, amikor a Városháza elé szervezte buliját

Paksi Zita a polgármester kiszolgálója és kiszolgáltatója ként is előjött már - visszaszámlálás

 A választási ciklusban a helyi vezetés mindig is operált ezzel a nagy nyilvánosság előtt szerethető, élvezhető és örömet adó bonbonnal, amit a közpénzből finanszírozott magukat népszerűsítő zenés rendezvények jelentenek.  

Így van ez akkor amikor a választások június elejére esnek és így a soha meg nem tartott május 1.-e abból a szempontból válik fontossá, hogy a választásra készülő embereket egy kampányidőszakban zenész rendezvényen hozza össze. Erre szolgált az Irigy Hónaljmirigy (nyolctagú magyar könnyűzenei együttes) meghívása az Egressy Gábor Szabadidő központ által. Ezeket a programokat amúgy mindig is a helyi műv.ház önkormányzati költségvetésből, vagyis közpénzből, (a mi adóforintjainkból) szervezte az által, hogy a fentartó önkormányzat mire és miként biztosít az intézményvezetőnek keretet. Bukodi városvezetése alatt ez kézi vezérléssel, közvetlen beleszólással, a polgármester személyes elvárásai szerint történik, amit Paksi Zita konvertálja át.  Vagyis ő a végrehajtója annak a polgármesteri programnak, amit ilyen esetekben propagandának hívunk. Mert a választási kampány közpénzes zenei fellépései, felléptetései mindig olyan célzattal kerülnek megszervezésre és megrendezésre, hogy azzal a választókat befolyásolják, vagyis a fizető fél által (itt a polgármester vezette önkormányzat) a maga hasznára, az oldalára csábítsa a választót. Mindennek pikantéria az, hogy teszi ezt a közhatalmi szerepet viselő jelölt hivatalának közpénzéből, vagyis a saját választási kampányát áttételesen a választók adóforintjaiból, útpénzéből fizeti.  Ezt nem látja át egy jelentős többség.

https://www.goldrecord.hu/core/mod/goldrecord/oldal/zenekarok/2018/05/09/48/mid_slide_ihm-slider.jpg?ver=3.0.2
Irigy Hónaljmirigy együttese - Ócsán csak feleennyire futotta

Azt a becsapást, amit Bukodi a kulturális programokkal, a zenei rendezvényekkel végez, és Paksi Zita segedelmével véghez visz, az nem más, mint megtévesztés, szemfényvesztés.  

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTkrXZMSQ5VQELBxhJHsBX2a4G-Npth78_ow&usqp=CAU
Volt, hogy csak ketten voltak színpadon - ide ez is elég
Az Irigy Hónaljmirigy is van olyan népszerű, hogy tömegeket vonz és mozgat meg. Az amit ebből Ócsa idehozott, egy fele sem igaz zenei produkció volt, amit persze sokan kajáltak, de a műélvezőknek ez nem jelent olyan kulturális, zenei élményt, mint a valós zenei csoportosulás fellépése.  

 Ócsán a "mirigyek" csak fél gőzzel léptek színpadra. A társulat fele nem jött el, azt lehagyták, mert egy "csökkentett", mondhatjuk amolyan fékezett habzású olcsó műsort vett meg. Bukodi és Paksi ezzel is képes volt a parasztvakításra. Az csoport nem csak fél gőzzel, hanem  fél playbackkel lépett fel.  Négyen jöttek a nyolc helyett és a nyolcig meghirdetett műsort fél után befejezték, aztán csak egy 10-15 perces levezetés zajlott és 19:42-kor elhagyták a porondot.  

Tudom, hogy ez is elég volt sokaknak, és örömet is okozott számukra, de azért ebben az is adatik, hogy lenézik, hülyére veszik az embereket, a közönséget és ezzel akar választókat fogni buksi a kutya fajzat.  

https://www.programturizmus.hu/media/image/show/ajanlat/szabadido/programnaptar/145/37099-majalis-ocsa.jpg?1712826477
Korábbi, a rendszerváltás óta nem volt időket próbál visszaidézni a városvezető a majálissal

Paksi Zita ebben társbűnös közpénzfelhasználó azt elzabáló programszervezőként. Hiába tetszeleg a Republic színpada előtt népszerűsítve magát és gazdáját a mi pénzükből idehozottakkal, ha már eljátszotta a polgármester bizalmát Koltai letiltásának elkotyogásával.  Zita most a bennmaradásért küzd, Bukodival kézen fogva.  

A Koltai ügy kiderülte olyan fiaskó, amit nem fog megemésztetlenül hagyni a polgármester a választások után, ha megtarthatja irányító-, vezető szerepét a város élén.  Paksi Zita napjai így is, úgy is meg vannak számlálva.  Ezen a Republic sem segít. 

https://scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/438222345_7702477083122866_5483791632253549993_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=HScbQVY9DGwQ7kNvgHv3sm2&_nc_ht=scontent.fbud6-3.fna&oh=00_AYBT-smp7A1r_LFAHcTHzVhEOgO0XI3kSFZTJXy99LBumw&oe=6646429E
Republic nem tehet Paksi és Bukodi háttérben zajló viseltes dolgairól - ők csak zenélni és szórakoztatni jöttek és léptek fel sikerrel

 A lényeg azonban mégis csak az, hogy közpénzen kovácsolt koncertekkel könnyű babérokra törni és embereket megtévesztve a maguk pártjára állítani. 

A remekművet nem az adja, hogy e-rendezvények  ingyenesek, ha nem az hogy mindezt bújtatva a város kasszájából az emberek adta útdíjból, hídpénzből, netán kommunális-adójából fizetődnek, miközben még tapsikolnak is hozzá. Bukodi ekkor érzi csak azt, hogy a póráz lekerült róla.

A művészet azonban  mégis csak az, amikor a polgármester által letiltott Koltai a Paksi által szervezett pedagógusnap előtt megjelenik és szívesen fellép Ócsán közpénzmentesen, ingyen és telt házat képes produkálni úgy, hogy az a városlakóknak egyetlen fillérjébe sem kerül és nem fáj másnak, csak Bukodinak.

Ez lenne az a helyi republika, mint közigazgatáson belüli köztársaság, amit a BÉKE teremt.


A "republika" szó jelentése és fogalma a magyar nyelvben az alábbiak szerint értelmezhető: 
1. Jogi-politikai értelemben: A köztársaság, azaz olyan államforma, amelyben a hatalom a nép választott képviselőire vagy közvetve a népre ruházódik át. A köztársaságban nincs uralkodói cím vagy trónöröklés, hanem az államfőt vagy elnököt általában választják. 
2. Történelmi értelemben: A régi Magyarországon a "republika" kifejezést használták a városi önigazgatást jelölve. A polgármesterrel és a városi tanácstagokkal vezetett városi közösséget nevezték republikánusnak. 
3. Általános értelemben: A "republika" szó használható olyan helyzetekben is, amikor valami független, autonóm, önálló és demokratikus módon működik vagy működhet. Például egy civil szervezet vagy egy vállalat republikánus lehet. Fontos megjegyezni, hogy a "republika" szó eredete latin, és annyit jelent, hogy "közügy".

 *

Hiába törölte B.Karcsi a polgármesteri oldalon közzé tett hozzászólást, itt van - válasz Gy Irénnek ( - agyrém)

 Bukodi polgármester nem szereti a kritikát, legyen az konstruktív, vagy másnak szóló, nem számít az igazság és a tények. Számára csak a propaganda, hamisság, és nem az igazság a lényeg. Az számít, hogy a sajátosan hazug propaganda elérje az itt élő, őt olvasó közösséget, és lehívja az ismert felektől a 120 haveri lájkot.

A történet a Köztársaság téri elcseszett játszótér hiánypótló kiegészítésről szól. Arról a ponyváról, amit mostani szóhasználattal árnyékoló vitorlának hívnak. Bukodi a választási kampány során ezt kapta elő, mint valami óriási fejlesztést, ami hozzá köthető, demonstrálva, hogy igen is történik ebben a városban fejlesztés. 

Az ember pofázmánya leszakad amikor látva, olvasva a lelkes Facebookos közönséget, hurrázva azon, hogy mindezt milyen "profin" csinálja a helyben érettségizett városvezető.

Bukodi polgármester közösségi oldalán most is elérhető az a mellette érvelő hozzászólás, amire egyik társszerzőnk,  László Z. tett kiegészítést.  

Gyarmati Irén a mostani játszóteret és a polgármester hatalmas ötletét, az napfénytől való védelem érdekében kifeszítendő "vitorla" gondos tervezési folyamatát, annak bemutatott előkészítését méltatta. Ehhez szólt hozzá a László Z. az alábbiakat írva:

(Irén Gyarmati) "Volt egy játszótér, amit hirtelenjében elbontottak. Aztán majd' egy évig áll az üresség a helyén, aztán több mint 16 millióért lecserélték a játékokat, amit felújításként próbáltak eladni, de sem árnyékolást, sem vécét nem terveztek a megújult katlanhoz. Most erre úgy tálalják a korábbi hibás eljárást, a mostani pénzköltést, mint valami forradalmi csodát, és ehhez tapsikolnak egyesek. Ugyan már!"  Majd csatolt egy linket  https://ocsavaros.blogspot.com/2024/05/nem-normalis-hogy-valaki-mindig-egy.html

Erre jött a válasz, majd az újabb hozzászólás, amit a polgármester törölt, és az olvasó-felhasználót kitiltotta a "hivatalos" (polgármesteri) oldaláról.

Válasz:

(Irén Gyarmati) "Tetszik a mentegetése, ahogy az egészet próbálja előadni. Pár dolgot azért érdemes tisztázni. Óriás csúszda soha nem volt ott, csak egy rövid fém csúszda, ami úgy felforrósodott, hogy gyerekeket volt képes megégetni. Ezért azt szinte nem is használták, a szülők sem engedték rá az ifjoncokat. A többi játék nem volt elavult. A játszótér "felújítását" maga a hivatal, a polgármester határozta meg. Ez szerepel a kihelyezett molinón is. Ezt próbálja most átértelmezni, vagy cáfolni, holott nem mi találtuk ki. A szóhasználatot is a hivatal határozta meg, használta és rakta ki. Ez nem egy új játszótér, ahogy azt egyedüliként állítja - alátámasztás nélkül. Az, hogy a régi területre vittek töltelék földet, még nem vált sík területté. Az öblös, (gödör) rész megmaradt. A korábbi terület körül is füves rész vette körül a belső területet, tehát tévedés azt állítani, hogy homokos volt a felső szegély. Maga a játszótér belseje volt homokos és a külső csapadékelvezetés hiányzott, ami ma sem megfelelő. Az, hogy új játékok kerültek kihelyezésre, vitathatatlan. A baj nem is ezzel, hanem a hozzáállással, az ad-hoc bezárással és az egy évig álló, átgondolatlan beruházással, illetve annak körülményeivel van, s volt. Ez bizony a polgármester hibája, mert ezt maga is úgy propagálta, hogy ezt maga intézte. A Képviselőtestület felhatalmazása is ezt ruházta rá. Tehát nem lehet másra mutogatni és mást kérdőre vonni, mint Bukodit, a polgármester. Azt, aki máig nem adott számot az elhúzódó bezárásról a tervezési hiányosságokról és annak okáról. Most, hogy ismét választáshoz értünk, egy ciklust zárunk ezzel. Ennek az időszaknak az elszámolásával, benne a játszótér és annak bezárása, elhanyagolása, és a megnyitás csúszása, a polgármester adós. Arról is szólhatna (maga is, ha már ennyire közelinek érzi,) hogy a köztudottan forró gödör miért nem kapott árnyékolást a felújítás, vagy ahogy ön állítja teljesen új (á)tépítés során?!? Miért csak most 4-5 év után értett meg a polgármester erre? Tagadhatatlan, hogy a választásokhoz köthető mindez. Sokan örülnek ennek érthető mód. A baj azonban mégis csak az, hogy miért nem foglalkozott ezzel eddig? Ergo megint csak a választásokra készülvén az újrázáshoz keres népszerűsítő dolgokat intézkedéseket. A polgármesterség márpedig nem a választások előtti 1/2 évről szól, hanem egy cikluson át fennálló irányításról, városvezetésről. Bukodi ez esetben megbukott. Azon állítása, hogy a játszótéren a vitatott felújítás során látszatmunka történt, nem valós állítás, mert erre nincs utalás. Amiről szó van a lejegyzésben, az nem más, minthogy egy elhibázott, átgondolatlan olyan közpénzes beruházás történt, amit elkapkodtak, elhibáztak. Hiányosságként jött elő az árnyékolás és a vécé hiánya. Mindez ma is probléma. Ebből a polgármester most az árnyékolást igyekszik megoldani, amolyan parasztvakításként. Vagyis látszatintézkedés, ami a játszótért érintő valós problémák összességét nem oldja meg. Panaszoltuk továbbá, hogy mindaz, amire mostanság törekszik "mester", az megoldható lett volna azokból a milliókból, (16-20,) amit akkoriban erre ráköltöttek. Most ezt próbálják a foltozgatni a vitorlákkal. Mindezt nem egy átfogó városfejlesztési elképzelés. Ilyenkor nem ilyen piszlicsáré dolgokkal kéne igyekezni, helyrebillenteni az elmúlt évek hanyagságait. Ön lejáratásról beszél, én problémákról teszek említést. A polgármesterség nem magamutogatásból, marketingből és személyi reklámokból áll, hanem egy városért tevő munkásságról. Bukodi ebben elmaradt, holott a közpénzes juttatásait az el nem végzet munkája után is felmarkolta, sőt még rá is fejelt vagy 2 havi (2-3 milliós) tétellel, a tőlünk kapott (adónkból vett 10 milliós) gépkocsival nem számolva. Mindezért igazán megérdemelt volna Ócsa legalább annyi gondoskodást, mint Alsónémedi kevesebbet bezsebelő polgármestere, aki látványosan többet és jobbat tett a községe fejlődéséért, mint buksi ezért a városért. Persze ettől függetlenül lehet kedvelni Bukodit és lehet kampányolni mellette, mert ez az időszak erre adott. Azonban a tényeket nem lehet elhallgatni, vagy elvitatni. Tessen, ezt beszámítani és figyelembe venni."

 A polgármester általi kitiltás a tények elhallgatása, eltitkolása. Ha nem is egészen olyan, mintha a bíróság eltiltana valakit a közügyek gyakorlástól, de mégis, csak ez kicsiben, alantasan és önkényesen történik mindennemű tárgyalás-védelem nélkül.  Dönt magányosan, teszi, és hajtja végre egymaga hóhérjaként a közpénzen eltartott Bukodi Károly polgármester, mert Ő a normális hangvételű kritikát sem tűri és nem viseli.  Ezért inkább elhallgattatja azokat.

Tehát a városért itt, ebben a közösségben szólni sem lehet, mert a narcisztikusan beteg polgármestert lehet és szabad csak tapsikolni. A Bukodi-fanoknak, hívőknek (elkötelezetteknek) előírt és telefonon számonkért lájkolás a kötelező, a demokrácia alapját jelentő, azt biztosított szólásszabadság pedig mellőzendő. Legalábbis a Fidesz támogatta polgármester(e) által. 

A jöttükkel fenyegetőznek - rettenet (- legyen már BÉKE)

Jó példa ez arra, hogy a Fidesz adta polgármester, Bukodi Károly mennyire gyáva, és demokráciaellenes. Polgármesterként egy olyan hatalmi arroganciát, és mögöttes szerveződést tart fenn, ami nem bírja elviselni a kritikát, így korlátozza a hozzászólásokat, tiltja a neki nem tetszőket és törli a felvilágosult hozzászólásokat.  Nem véletlen hát, hogy már a legsötétebb diktatúrát visszaidézendően szól bele a kulturális programszervezésbe, engedélyez, vagy gátol, korlátoz fellépőket, tilt le elismert művészeket.  Mindez persze nem jöhetne létre, nem valósulhatna meg a hozzá hasonló egyre fogyatkozó seggnyaló tábora híján. Ennek veti alá magát Irán Gyarmati egyszerű polgárként és Paksi Zita a közösségi pénzünkből fizetett intézményvezető, müv.ház igazgató. 

Bukodi szégyenteljes viselkedése, valamint csatlós kiszolgálóinak viszonyulása ugyanúgy elítélendő, megvetendő; - szégyen. 

*