2024. május 31., péntek

Bukodi polgármester cenzúrája után a nyugati demokrácia közössége is ugyanezt teszi - letiltják a megjelenitést

 Az idős Koltai Róbert művészete a tiltott a szabad-Európának csúfolt liberális közösség oldalain, vagy az illetékes elvtárs hozzáállásával van a baj? 

Ki tudja, hogy a Facebook szellemét, netán szellemiségét mi-, vagy ki határozza meg, de hogy a tartalomszűrés, a szólásszabadság eléggé sántít, az  olyan vitathatatlan, mint az, hogy létezünk.

Ez tiltott tartalom a Facebookon

Ócsa fideszes polgármestere által tiltott Koltai fellépéséről tett beszámolónkat a Facebook zárt csoportunkban cenzúrázva tiltotta le, ami igencsak meglepő egy jogállamiságért látszólag harcoló demokráciát hirdető alakulat részéről.

Márpedig most nem mást, mint ennek a közzétételét tiltotta le a közösségi média oldaláról a "nagytestvér"

Persze, hogy szelektál a saját politikai ideológiája szerint, ugyanarra a szabályzatra hivatkozva, mely által szűr és tilt, vagy éppen enged tartalmakat megjeleníteni. 

Ez nem tiltott Facebook elvei alapján

 Ez aztán a fejlett demokrácia!

*

Kongott az ürességtől Koltai fellépése alatt Ócsán a szabadidőközpont – másutt erre teltház volt ( - revans)

Ócsa mostani fura ura, a polgármesterként elhíresült Bukodi Károly, aki legszívesebben száműzte volna Koltai Róbert színművészt a városból, azt nyilatkozta politikai kampányrendezvényén az Egressy Gábor Szabadidőközpont, hogy nem áll módjában kitiltani a meghívottat.

Mint ismert korábban felkérték a művészt, az önkormányzati szervezésű pedagógusi napi rendezvényre a művelődési házba, ahol Bukodi Károly (Fidesz) polgármester színpadias keretek közt előadja a tanárok iránti tiszteletét, aminek során köszönetet mond az egész éves munkájukért. Erre az eseményre kérték fel Koltai Róbertet szereplőként, amit a polgármester nyomán  visszamondtak.

A költségvetési összegből szervezett műsor nemkívánatos alakja lett a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, filmrendező, érdemesművész, Jászai Mari-díjas magyar színművész.  Bukodi őt utasította vissza.

Koltai nagy népszerűségnek örvend. Művészetét, tehetségét rengetegen szeretik, emberi mivoltát tisztelik.

Bukodinak azonban nem szimpatizált a komikus művész lelkülete, és valahogy nem passzolt elképzeléseivel. Netán hitvallása, vagy éppenséggel a produkció csaphatta ki a biztosítékot a focit kedvelő, egykori bolyais diáknál amiért visszautasította azt.  Mégsem tudni pontosan miért került lemondásra a korábban jelzett, (egyeztetett) szereplés, mert a részleteket sem Pataki Zita a szabadidőközpont vezetője, sem a polgármester nem tárta fel.  Bukodi mellébeszél, és semmitmondóan csupán rossz kommunikációt említ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzPpWVeqwnDpL3mTIFPHlz85AFFaihkZDFw5lLBpzpoh6Q696Jb4zbkz1Aj5O5cZv6-tqQ1ILY6hTLtbKsrSipWzSeFpnuQTD2l649XtajgZYU24K3wHTPf6I1OoWxjJonTY8Cj2GjvH9CckuNTWB5_luVo7GSx-nY3xRXsbwEwYPFycAWkwmW0zMm7MI/s578/Koltai%20tiltva.png

Ezt a megmagyarázatlan negatív hozzáállást, az elutasítottságát nem értette Kolta Róbert, amikor kifakadt közösségi oldalán.

Az egésszel leginkább az volt a gond, hogy a művészt nem a célközönség és nem is a helyiek utasították el, hanem a polgármester nem kívánta látni. Elvégre Bukodi Károly polgármesterre hivatkozva mondták le a fellépést.

Sajtóvisszhangok után a fideszes polgármester azt mondja, hogy félreértés történt. Rosszul lett „lekommunikálva” az esemény. Szavahihetőségét csupán a folyamat és annak története nem igazolja vissza. 

Ha ugyanis rossz kommunikáció okozta félreértés lett volna a dolog, akkor bocsánatkéréssel és egyeztetéssel orvosolható lett volna a seb, amit Bukodi a feleken és így magán is megejtett.

Azonban nem ezt tette, hanem mellébeszélésbe kezdett.  

Erre jött aztán a pofon azzal, hogy a helyi reformátusokhoz köthető alternatív csoportosulás, az Öregfalu Kulturális Közössége amolyan „kárpótlásként” meghívta az érdemes művészt, aki a felkérést ismét elfogadva, azt jó szívvel vállalva felajánlotta (mármint a műsorát) Ócsa lakosságának. Díjtétel nélkül. 


 A meghirdetett ingyenes eseményre a Kálvin-ház (Ady Endre u.) adott helyt, amire órák alatt elfogyott az összes betölthető nézőhely.

A helyszín adta szűkös lehetőség okán regisztrálni kellett. A fellépés díjmentessége és a közönség számára adott ingyenes lehetőség hamar betöltötte a házat.

Többen fizettek volna a lehetőségért, csakhogy bejussanak és részesei lehessenek az eseménynek.

A nagy érdeklődés ellenére, és a szűkös keretekkel rendelkező helyszínre való tekintettel azonban Bukodi Károly polgármester és az ominózus eset színigazgatójaként érintett Paksi Zita felajánlhatta volna a város szabadidőközpontját, mivel ebben az időben nem volt program az Egressy nagytermében, az éppen kihasználatlanul és üresen kongott, miközben másutt nem fértek be az emberek.

Mégsem tették meg ez a felajánlást. Hagyták a rendezvényt ott megtartani és az embereket kizárni a programból.

Ezen a napon, adott időben az Egressyben csak Hajdúné Papp Katalin ötye-klubjának tagjai voltak az emeleten. A színházterem néma csendben, üresen állt. holott szolgálhatta volna Ócsa lakosságát is. Legalább egyszer igazán megtöltve azt. Természetesen ezen a napon és erre az alkalomra, a művész fellépéséhez illően; - akár ingyen.

 Ócsa választás előtt áll. Ezzel a regnáló polgármester sokat nyerhetett volna. Azonban elutasítása a saját elutasítottságát hozta előtérbe. Bukodi amúgy sem népszerű. Az elmúlt évtizedben rendesen felégette magát. Egyre inkább saját elképzeléseit erőltetve igyekezett a maga jobblétét megteremteni, mintsem a várost, annak lakóközösségét segítette volna ehhez.

 Bukodi és Paksi ezzel a húzással visszaigazolta Koltai Róbert szavait, mely szerint nemkívánatos személy a fideszes vezetésű polgármester irányította önkormányzati intézményben. Vagyis, ahogy rajtuk múlt, úgy maradhatott volna távol is, hiszen visszautasították és ez nem tévedésből történt.

A tegnapi eset után nincs miről beszélni. 


 Bukodinak és Paksinak sem kell magyarázkodni, mivel a tetteik kifejezőbbek a szavaknál.

Bukodiék a város lakosságának nagy részét károsították meg Koltai elutasításával és az Egressy színpadának megvonásával. A polgármester kicsinyes viselkedése, netán bosszúja nem tudható hova nyúlik vissza, de a választópolgárok többségének értékítélete nyomán ez is mérhetővé válik rövidesen.

Ócsa város jelenlegi vezetése nem érdemel többet, - jelképesen több szavazót, - mint azt a kiüresedett központosított nézőteret, ami ott hagytak magába-zártan a Bajcsy közepén.

Buksiék sem érdemelnek többet ennél az ürességnél.

A Városházával szemközt, a Bajcsy túloldalán, a Dr. Békési Panyik Andor utca és környéke megteltek élettel.

Emberek tucatjai érkeztek gyalogosan, gépjárművel boldogan Koltai önálló estjére.

A környék megtelt, ahogy a Kálvin-ház is. Aki befért és helyhez jutott, az mind jól érezte magát.

Vétek lett volna kihagyni.

Aki lemaradt erről az eseményről, az csak sajnálhatja. Bukodi ezt nem érti. Tőle csak ennyire (a lemondásra) futotta. Köszönhetjük ezt a feledhetetlen estét Bukodinak és sleppnek, aminek átitatott tagja Pataki és a leginkább megfelelni akaró, hajbókoló Szné Süveges Ági. 

A művészi meghívást és a fellépést pedig igazán köszönjük a szervezőknek, és kiemelten Koltai Róbertnek,  aki számára mindez legalább annyira fontos volt, mint nekünk.

Köszönjük azt a kárpótlást, amit a Fidesz adta polgármesteri tiltás ellenére megkaptunk.

 Bukodi: "Ami van, az nincs".   

Márpedig Koltai (est is) van.  (Bukodi cenzúrája ellenére.)

Ócsa pedig Bukod nélkül is él, létezik.

Ócsa közössége nem felejt, csupán hálát ad.

*

2024. május 30., csütörtök

Ami nincs, az van - szokjunk hozzá ahhoz ami nincs, ahogy Bukodi diktálja ( - van más választás)

 Bukodi szlogenekkel kampányol.  Elkényelmesedett jólétében és beszorult az évtizednyi tétlenségbe.

Közben csak az itt élőkkel, az ócsai emberekkel, a választókkal nem foglalkozott. Még az év elején is abban volt, hogy semmit nem kell tennie a győzelemhez, mert nincs más választás.

Aztán, amikor már Radics József, Török László is kiszállt, (Magyar Péter ócsai polgármester-jelöltségéről szót ne említsünk akkor, amikor maga is átállt és azzal állt elő, hogy kapjon még egy esélyt,) Bukodi; - nyeregben érezte magát.  Lovagolnia sem kellett, de erőfeszítést sem tett annak érdekében, hogy a választási ígéreteit beváltsa, azokat teljesítse vagy most az elszámolási időszakban számba-véve elszámoljon azokkal. 

Nem. 

Bukodi ugyanolyan hintás és hazug, mint volt éveken át. Mitől is lenne jobb, vagy változna meg 10-14 év múltával.  Őt nem a város foglalkoztatja, hanem az arrogancia és hatalom ami méretén túlira emelte. Azelőtt soha nem ért fellegekbe szállt. A havi milliós javadalmazását pótlékokkal, közpénzes gépjárművel, csecsebecsékkel, céges ajándékokkal gazdagította. 

Cserébe az itt élőket kommunális adóval sújtotta, miközben az önkormányzat pályáját  az egyesülete részére kisajátította. Tette ezt úgy, hogy még városi közpénzt is csapoltak mellé.   

Ócsán Bukodi polgármester egyesülete az egyetlen, mely milliós költségvetési támogatásokat kap-, és szavaz meg számára a fideszes többségű testülete által.  Még egy ilyen (összeférhetetlen) egyesületi finanszírozási mód nem ismert.  Bukodi városvezetőként az önkormányzat közpénzes zsebéből helyez át összegeket a maga civil egyesületének erszényébe, amit aztán elnökként fizettethet ki akár magának vagy klubtársainak.   

Történik mindez Ócsán Bukodi polgármesteri térnyerése következményeként. Közben az így kiszórt közvagyonból nem épül és nem szépül a város.  A városi pályára egyszerű lakos nem léphet. Kizárólagosan Bukodi elnökölte egyesület birtokolja az önkormányzati költségvetésből, vagyis általunk fenntartott egyik legnagyobb ócsai zöld területet.  

Ennek ellenpéldája az évek óta magára hagyott volt strand területe, amit a gaz felvet, de arra a költségvetés nem, hogy fele annyit sem, hanem annak 10 %-t sem, mint amit Bukodi egyesülete bezsebelt.  

Erre jön most a kampányszöveggel és azzal, hogy "jövőnk Ócsa"

Igen értjük, hogy a ti jövőtök Ócsában rejlik.  Abban a választásban, amit Ócsa népe megszavaz.  Vagyis ha biztosítja számotokra a továbblétet, akkor adott a jövőtök és a vele járó közvagyon uralma, ahogy eddig is. 


Ha viszont mást választ a város vezetésére, akkor nem a ti jövőtök fog tovább fejlődni, hanem a város és az itt lakóké. Vagyis a városlakók jövője a tét, nem pedig a Bukodi adta hóhányóké. Ez most a tét.

Nézzük meg, hogy amit Bukodi a kampánya során állít, az miként fest a valóságban.

"Ami van, az nincs." 

Az idő haladtával sok minden természetessé válik számunkra, mintha mindig is létezett volna.
🔸Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy azt halljuk:
"itt nem történt semmi"

 Mit tartalmaz ez a kijelentés?  Ha  csak a Lázár érkezte vasúti átjárót, azt a két közúti kereszteződést tekintjük, aminek ígéretével már 2014-ben (!) is kampányolt, akkor bizony azt látjuk, hogy az van, ami nincs. 

Vagyis  valóban az van, hogy a két vasúti átjáró semmit nem változott, az nem újult meg, nem lett biztonságosabb és a beígértek ellenére sem épült ki hozzá gyalog út sem, nem hogy még járda, vagy más átvezetés.  Tehát az van, ami nincs. 

 Az van, hogy nincs megújulás, tehát az van, ami volt.  Polgármesteri ígéret, szavahihetőség,  teljesítés semmi. (2014 és 2024 közt 10 év polgármesteri tétlenség mutatkozik akkor is, ha a választók becsapásáról nem szólunk.) 

Igen:  "itt nem történt semmi"

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTrxMe8Bqijebn6WFrb0DPz4H7ziNtY84IvTdyS8uFfGHtOuT4g2mIRYnrwludtqXU6OqTsfi0gPQWQpqgvs4_NT4_bC4JJlKOGuaQnsHOEcrDo8U-oalwVpRBahGYmpIKG_tYqqU9ys/w640-h480/SSA40356.JPG

"Ami van, az nincs".  

Ez van a szintén beígért Alsópakony és a vasútállomás összeköttetését biztosító kerékpárúttal is.  Bukodi ezt is megígérte aztán ezt a vállalását sem tartotta be. Vagyis valójában az van, hogy Ócsa belterületén egyetlen méter kerékpárút nem létesült, nem hogy Alsópakony bekötése ilyen téren történő bekötése megvalósult volna.   Tehát az van, ami nincs. 

A van, az nem más, mint az elmaradt beruház, az összeköttetés-, a kerékpárút hiánya.  

Igen:  "itt nem történt semmi".  

 "Ami van, az nincs"

2011-ben azt hangoztatta: "Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk, amely nagymértékben megerősítheti szerepünket a leendő járásban, sőt a megyében, utat nyitva új vállalkozások, munkahelyteremtő beruházások előtt."

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqN16-_suMf5_tmXYtYhMAJCja4v3g5zXsC4N9dFfETdXROyAZDE4F7ucGJ3RmSEThyphenhyphenz48DOcK4d2-wR7tCk30sy3C2hpUcMhee9KKrnZX5fDcVdAiMVnOeh_Aw5_RfnjHImO7kVNK694/s400/feg+gy%25C3%25BCl%25C3%25A9s.jpg

Itt szintén az van, hogy a beharangozott hatalmas fejlődés elmaradt. Ócsa szerepe nem, hogy megerősödött volna, hanem leértékelődött. Nem nyíltak új vállalkozások, nem teremtődtek új munkahelyek, sőt beruházások maradtak el. A FÉG bezárt, 150 dolgozó vesztette el a munkáját. Az MPF-Holding tulajdonosváltásával átadott-átvett és később újraindult üzem, alig 50 főt foglalkoztatott.  Nem, hogy fejlődés, hanem leépülés lett Ócsán Bukodi szózata ellenére.

"Ami van, az nincs".

 Vagyis ami van, az nem ugyanaz, ami volt. Tehát rosszabb. Ez nem előrelépés, hanem leépülés. Nincs, nem adatik meg már az, ami volt. 

Igen:  itt nem fejlődik semmi.  

Az idő haladtával sok minden természetessé válik számunkra, mintha mindig is ez létezett volna. Holott a fejlődés, egy évtizednyi idő ment el mellettünk észrevétlenül. Igen itt nem történt semmi.  Csak a fejlődés maradt el. 

Tovább is van... - minek is sorolni.  

Bukodi szerint nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább lépni.

Itt úgy tűnik ez a természetes.  Bukodi ne legyen az; - nem lehet az.  

Nem természetes, hogy ez a mentalitás, ez a stílus és ez a semmittevés uralkodjék el a város felett.   

Ócsán változásra, változtatásra van szükség, hogy végre történjen itt valami

*

2024. május 29., szerda

Lázár nem segített Ócsán és a polgármesteren sem - se tervek, se pénz erre a vonalra ( - csak a látszatígéret)

 Lázár János építési és közlekedési miniszter Pest vármegyében folytatta választási kampánykörútját, ahol négy településen, Szigetszentmiklóson, Taksonyban, Ócsán és Aszódon próbálta előnybe hozni a kormánypárti jelölteket. 

Itteni programjában röpke utcafórumot és választási gyűlést is beiktatott.  Bukodi ettől szinte elalélt.

Bukodi Károlynak minden kormánypárti (fideszes) segítségre szüksége van ahhoz, hogy tovább vihesse városvezetői pozícióját és Ócsa polgármestere maradhasson.

Bukodi lassan 3 cikluson át "viszi" (zülleszti) a várost, de már alpolgármesterként kirúgta a széket a felettese alól azzal, hogy pocizóba kerülhessen, ezért a Fidesz delegálta testületi többséggel a polgármester előterjesztéseit rendre leszavazták. Ezt követően így lett a város ura.

Mostanra azonban felhalmozott annyi szarságot, és úgy lehúzta a várost, hogy ma már a leginkább támogató tagságon belül is szakadásokat tapasztalni. Bukodi nem csak a korábbi jegyzővel, a város arculatára kiható előző főépítésszel, de a még a református tiszteletessel is konfliktusba került.

Bukodi (város)politikája negatív hatással van a helyiek és a pártszimpatizánsok sokaságára.

Lázár János egy ilyen közegbe érkezett - nem véletlenül – megyét érintő villámkörútja során.

Ócsa sokak szerint „Szűcs Lajos” bázisa, de amióta felégette maga körül a talajt és elhagyva a helyi választási körzetet, átvonult a Gyáli járásba, Pánczél Károly vette át ezt a részt.

Csakhogy Pánczél Károly inkább Gyáli és Ráckevei kötődésű, így Ócsát lesajnálva, mondhatni félvállról kezeli a várost, hiszen Szűcsöt tekintik dominánsnak.

Ócsa polgármestere mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ezt ráhúzza a városra, miközben Szűcs ugyanaz a negatív figura adott területen, mint Bukodi a város élén.

Lázár János látogatása során sem véletlen nem volt jelen (vagyis távol maradt) „Lajosunk”. Szűcs botrányosan elcseszett dolgait (hétmilliárd forint nagy részét ellopták)  Lázár Jánosnak kellett elsimítani a Magyar Tenisz Szövetség (aminek élén megbukott) és a mögöttes  kormány érintettsége okán. 

Bukodi ennek ellenére mégis Szűcs Lajost választva jelent meg az Egressybe szervezett kampányrendezvényén, ahol bejelentette Lázár János vasútállomásra érkezését. (Mintha ez számítana.)

Lázár a 142-s vonal gyatra közlekedési szolgáltatási minőségéhez igazodva maga is késett.

A lakosság részéről a többen meg sem tudták várni. Ők kérdezés nélkül hagytak fel a várakozással.

Lázárra azért mégis többen (talán 40-45 fő) maradtak, főleg Bukodi körei által. Velük kezet is fogott.

Lázár a háborúval kezdte beszédét. Szerinte „a fejlődés feltétele a béke és a nyugalom”.

Aztán gyorsan kiemelte, hogy Bukodi egy tősgyökér, aki 14 éve „szervezi és vezeti Ócsát”. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy az orránál fogva (vezeti).

Majd egy „csörgős” szerelvény beérkezésének zaja elnyomta azt.

Amikor átadta a szót Bukodinak a kisvárosi polgármester magyarázkodó elemzésbe kezdett, hogy Ócsán a béke szót miként kell érteni és miként nem lehet használni, mert van itt egy ilyen nevű (mozaik szót kitevő) egyesület. Ezért inkább a békesség szót kéne hangoztatni. (Bukodi ellenben nem a békesség embere.)

Lázár ezzel nem foglalkozva a háborúhoz illeszthetően a közlekedésről szólva kifejtette, hogy szükség van a vasútra és a személyszállítás fenntartására mert a konfliktus kiszélesedése a határszélen élő embertömegek menekítésére is gondolni-, azzal esetlegesen számolni kell. Ezt azonban nem szeretné, ha felvennék. 

Érdekes momentum, hogy Lázár Ócsára érkezéséhez Pánczél Károly is felszabadította személyét és adta magát. Korábban a szabadidős kampányrendezvényen, ahol Szűcs volt jelen, Ő elfoglaltan távol tartózkodott. Ide pedig Szűcs nem jött el.

Szóval lehet találgatni és ízlelgetni a helyzetet. (Szűcs és Lázár közt.)

Lázár a több évtizede húzódó vasúthálózat-fejlesztési program ecsetelése során azt nem említette, hogy mindig a Lajosmizsei (142-s) marad(t) el. Ide, erre fordították a legkevesebb figyelmet. Az éves vágányzárral járó karbantartások nem sokat javítottak a pálya használhatóságán. A vonatkésések, a kimaradások jelentős hányada ezt a térséget sújtja. Mindez az elmaradottság, a városi hangulat képzetének lesújtó látleletét adja. 

Kicsit gondolkodj már összefüggésekben.

 

Vitézy Dávid akarata volt az, hogy 15/30-as ütem legyen a 142-es vonalon, ami a vonatforgalom meghatszorozását jelentené.


A 15/30-as menetrendi struktúra eredménye, hogy a vonal Budapesti és Gyáli szakaszán konkrétan végig kétvágányos vasúti infra lett tervezve.

 

A kétvágányos vasúti infra és a menetrendi struktúra miatt kellett KöKi-től a Nagykőrösi előttig magasvezetésbe tenni a vonalat, ezért kell mint már korábban írtam egy szakaszon építeni egy új Derkovics utcát, a mostanit meg mindkét irányból zsákutcásítani.

 

A fentiek indukálták azt a politikai lehetőséget, hogy ha a XIX. kerületbe mehet magasvezetésbe a vasút, a XX.-ban teljesen indokolatlanul a H6-ot be lehet tenni kéregbe, akkor a XVIII. kerületi polgármester pedig bedobta a Pestimrén menjen a vasút kéregben ötletet.


Lehet lamentálni, hogy hülye a polgi, meg az ott-lakók, meg azon, hogy mit gondol erről a V.D. és/vagy az országos politika és annak szereplői.

 

Viszont azt látni kell(ene), hogy Pestimre és Gyál térségének a 142-es vonal fejlesztése az egyetlen lehetősége arra, hogy a kb. 1950-ből ottmaradt többi közlekedési infrastruktúrájával is történjen valami, és a helyi politikusnak igenis kutya kötelessége a helyiek érdekeit képviselni.

 

Nézd meg te vagy bárki más, hogy hogyan nézett ki a környék a 60-as, a 70-es, a 80-as, a 90-es években, és láss csodát az fog látszani, hogy gyakorlatilag Gyál is és Pestimre területileg kb. 2-3-szorosára nőtt, cserébe a közlekedési infrastruktúra alig fejlődött és az érintett térség növekedése nem állt/áll meg.

 

Alapvetően amennyit láttam a tervekből, az alapján az érintett térségben a vasúton kívüli közlekedési infrastruktúra fejlesztése a projektben eléggé megúszósra sikeredett.

Il Leone Creative Commons License 2024.05.22

Na, de majd most, a választások és a továbbiak során  „lesz minden”.


 Bukodi tehát Lázárral próbálta lefedni és igazoltatni magát az elavultan elhanyagolt  vasúti kereszteződések láttán, eltüntetve  azt, hogy ennek megújítási ígéretével maga állt ki jelöltként 10 évvel ezelőtt (is). 

Mi változna most, és akkor, ha újra választanák? Mitől változna meg Bukodi, ha erre az elmúlt évtized sem volt elég?  Mitől lenne más az újraválasztását követően, ha eddig sem tette meg azt, amit korábbi választási kampányában beígért.

A Damjanich utcában a járdát sem újította fel. A Damjanich és a Székesi találkozási pontját meg sem próbálta egy járdányi nyomvonallal egymáshoz illeszteni, vagy a vasúthoz közelíteni; - nem, hogy bekötni.  Erre semmit nem tett.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh71Z-31WnATAeizlFAzfBAtjkOjRhZD6AXx61B-RzYocsdUB3tI0nJfSM6DvpGVygN6jlRSxz4xBiwajhovUcD7H-uS1cZakT9G7o5055PNIWdLA5tmMYSbzryzdhSbPocL2UK28OEPIWVXgG8mU_HmvaG40zGQSAIpZIvgZupk2pwTYmR5o-NVKs6IiM/s1600/SSA40743.JPG

Mostani kampánya során Lázárral akar ígérvényt tenni, kötelezvény szerezni. Garanciát arra, amit az önkormányzat élén, a fideszes többségű képviselők mellett, adott városvezetőként képtelen volt bevégezni. (Vagy csak szart rá.)

A város mindennapjait jelentősen befolyásoló Budapest-Lajosmizse vasútvonal, (idézve Pánczélt) valamint a vasúti átjárók korszerűsítésének elmaradása továbbra is foglalkoztatja, pontosabban zavarja az itt élőket. Bukod polgármesterként leszerepelt e tárgyban is. Arról itt nem beszélve, hogy a MÁV-parkolóberuházások során az átjáró kiépítése helyett az önkormányzat tulajdonolta Székesi erdőbe hordták sumák módon beásni a felszedett rakodó törmelékét, hogy az alvállalkozó kikerülje a költséges sittlerakás díját.  Biztosították ezt számára "önzetlenül".  Ki hiszi el mindezt? 

Érezhető, hogy tele Bukodi gatyája. Most érzi igazán annak súlyát, hogy éveken át csak a maga karrierépítésével, a személyes dolgaival, gyarapodásával volt elfoglalva. A város, az itt élők, szeme előtt ment a szemét, a hordalék és a sötét üzletelés. Aztán a járda és a vasúti átjáró korszerűsítése, biztonságossá tétele mennyire huszadrangú volt számára, azt a hátrahagyott, de Bukod által felemésztett 14 év igazolja.

A jelen választásra ébredő Pató Pál csipás szemeit dörzsölgetve csodálkozik rá a napsütötte világra.

Több nem fideszes, tehát ellenzéki érdeklődésére Lázár is barátságos kézfogással reagált, majd a kérdéseikre is igyekezett valamilyen, többnyire diplomatikusan kitérő választ adni. 


 Érezhető volt a feszültség a fideszes táborban, főleg, amikor a befogadott Puskás Imre kieső képviselő mellett álló székely táborbeli nőszemély a BÉKE szimpatizánsába kötött bele és kezdte ki a nyílt színű politikai rendezvényen történő közterületi képfelvétele okán.

Itt Lázár békességre intése sem hatott a Bukodihoz köthető csoport provokációjára. A politikai fórumon megjelenők közt eddig a béke volt a jellemző, erre az elcsatolt részekről ide költözöttek elfogadhatatlan román-stílusú kötekedésbe kezdtek. Nem véletlen ha Bukodi elhatárolódva ezektől, egyszerűen csak tősgyökeresnek nevezi magát. Mégis szégyen ez Bukodira tekintve mindez, mivel Puskás Imre eddigi bizalmasaként ismert személye sem adhat felhatalmazást és mentességet az efféle megnyilvánulásokra. Ócsát amúgy is, - más kisebb településekhez képest – sok erőszakos cselekmény sújtja. Bukodi ezekkel eddig sem volt képes megbirkózni, de ezt követően sem tett sokat a közhangulat javítása érdekében. Valójában nem képes kezelni ezeket.  

Lázár után szabadon: - Ha egy városvezetés nem hajlandó a választóval történő együttműködésre, akkor az parkolópályára állítja a közösséget.

Bukodi Károly Ócsa polgármestereként pontosan ezt tette.

Szabadítsuk hát fel városunkat a békétlenség alól. Mozdítsuk ki a félreállított kocsit és rakjuk sínre a dolgokat, indítsuk be a várost, hogy BÉKE legyen a Városházán belül és kívül,  a lőporos hangulat a feszülten puskás hétköznapok helyett.

Lázár arra kérte a választókat, járuljanak az urnákhoz június 9-én, és az EP-, valamint az önkormányzati választáson is a béke és a fejlődés mellett tegyék le a voksukat.

A fejlődéshez elengedhetetlenül szükséges az is, hogy a polgármester megfelelő szakértelemmel és vízióval rendelkezzen.

Ahogy mondta: „a fejlődés feltétele a béke és a nyugalom”.

Legyen hát Béke!

*

2024. május 28., kedd

Koltai jelképesen bemutat Bukodinak - Paksi továbbra sem biztosít helyszínt – református meghívás

A polgármesteri és művelődés-szervezői elutasítást követően (hiába tiltották ki)

Mégis fellép Ócsán
Koltai Róbert
.

 Bár nem az önkormányzati szabadidőközpont vagy a polgármester vonta vissza a korábbi döntést és biztosít helyszínt a helyiek által nagyon várt művésznek, hanem az ócsai reformátusok ajánlottak fel egy másik, egyházi teret a fellépéshez. Így jön el mégiscsak Ócsa a neves művész.

https://nepszava.hu/i/12/8/1/1452065.jpg

 Bukodi vagy a környezetében valaki nagyon hazudik Koltai kitiltása kapcsán. A polgármester politikai kampányrendezvényén a szabadidőközpontban azt állította, hogy nem tiltotta le a színész-rendezőt és ezt a mostani fellépéssel próbálta visszaigazolni, csakhogy ez nem az Ő jóvoltából jön létre.  

Bukodi megtehette volna Perutek és a szintén fellépő Szűcs meggyőzésére a jelenlevő szimpatizánsok, Fidesz-hívők előtt, hogy maga hívja meg Koltait, de azt is megtehette volna, hogy helyt ad a reformátusok szervezte meghívásnak, amivel többekhez eljuthatott volna a műsor.  

Bukodi azonban mindezt nem tette meg, ami bizony mégis csak Koltai szavahihetőségét erősíti, az amúgy is kétes hírnévre szert tevő ócska polgármesterrel szemben.  Szűcs kétes mivoltához süllyedt Perutek is ez esetben. Volt képes műsorvezető konferansziéként kérdés nélkül hagyni a polgármestert, majd még felmagasztalni azt, bűntársával együtt.

De hagyjuk is ezeket, akik még a véleményformáló hozzászólásoktól is eltiltják a közösséget. Mit is várhatnánk hát tőlünk?!? 

Lássuk be: a reformátusok biztosította ház befogadóképessége messze alul marad a közpénzen finanszírozott és a helyiek által fenntartott, Paksi Zita színművésznő által igazgatott Egressy Gábor Szabadidőközpont nagytermétől, de a népszerű idős színművész nem kér fellépti díjat, mert ez neki (már) erkölcsi kérdés.

Nem a hazug Bukodi ellenében és nem is Paksi Zita műv.szerv. szennyesének tisztázása a célja, nem a magamutogatás, a "csak azért is", hanem a szerető ócsaiak, az érdeklődő néző, a hallgatóság megbecsülése és a velük történő találkozás a fontos. 


A kárpótlás a szervező dolga.

 Mindehhez képes a jól eső meghívás csak megerősíti a művészben azt, hogy a polgármesteri fortélyos félelem, a politika nem telepedhet rá egy kisvárosnyi emberre, azok kulturális művelődésére, kikapcsolódására szórakoztattatására. A cenzori világnak legyen egyszer és mindenkorra vége Lendvai Ildikó egykori kommunista elvtársnő munkásságának befejeztével, és a mostani helyi pártvezetés visszautasításával.

Paksi Zitának sem lett volna más dolga, mint a polgármesteri cenzúra visszautasítása. (Erre bezzeg a takony Kiendl Zoltán sem reagált.)

Ha lett volna Zitácskában (benne) annyi tisztesség, hogy ehhez nem adja a nevét, akkor felajánlotta-, benyújtotta volna lemondását, jelezvén, hogy a kultúra, a kikapcsolódása, a szórakoztatás nem lehet politikailag, netán egy alantas polgármester kénye-kedve szerint felülírható. Ez esetben egy városnyi ember állt volna ki Paksi Zita és csapata mellett.

Ennek hiányában Koltai nyerte meg a helyiek szívét és győzedelmeskedett a diktátori hajlamokat felmutató városvezetés, valamint a művelődésszervezést, a színművészetet megszégyenítő (szintúgy művésznek titulált) Paksi-Bukodi duóval szemben.

Hantos Péter és hites felesége, Jarábik Klára ellenben olyan emberségről, honszeretetről és értékekről tett tanúbizonyságot, amire képtelen volt a Szabadidőközpont igazgatásával és a városi önkormányzat vezetésével megbízott polgármester.

Koltai elmondása szerint: – Mintegy három hete a helyi református vezető lelkész írt egy levelet, hogy nagyon szégyelli, ami történt.

Koltai Róbert, ragaszkodott hozzá, hogy fellépti díj nélkül megy csak el, mivel ez neki nem anyagi kérdés volt, hanem erkölcsi. Indoklásképpen hozzátette: „mert mi az, hogy lemondja egy polgármester”.

Az esetről az országos sajtó és blogunk is (többször) beszámolt, azt követően, hogy a népszerű színművész egy áprilisi Facebook-posztban fakadt ki, amely szerint a helyi művelődési házból telefonon közölték vele, hogy a polgármester nem járul hozzá, nem engedélyezi a fellépését az eljövendő pedagógus-napi rendezvényen.

Elsőként, amikor a pedagógusnapra a tanárparódiákat tartalmazó estjével invitálták, akkor is örömmel igent mondott.

Aztán erre jött a polgármesteri vétó.

Érdekes, hogy az országos visszhang ellenére a Fidesz és annak helyi országgyűlési képviselője Pánczél Károly, (mondhatni tanáremberként) sem határolódott el Ócsa vele egy ívású pártpolitikai csoportjához tartozó polgármesterétől. (Sőt a nemrég hozzájuk csapódó Perutek János médiaszemélyiség, celeb sem kérdezett rá, vagy vetett volna véget ennek a hazug képmutató együttállásnak a helyi show.műsorában legalább egy rákérdezés erejéig.) 

A szintén Ócsához köthető, itt lakó Szűcs Lajos sem méltatlankodott a barátjaként tekinthető, de a városra nézve degradáló polgármesteri húzás okán. Sőt maguk az ügyben érintett (behódoltan gyáva) tanárok sem léptek fel, azzal a kijelentéssel, hogy amennyiben a Koltai művész úr távol marad a pedagógusnapi rendezvényről, akkor együttérzésből, szolidaritásból maguk sem cselekszenek másként és ugyanezt teszik. Azaz távol maradnak a polgármester pedagógusnapi tetszelgésétől

De nem tették, ezt nem jelezték. Ebből az jön le, hogy Ócsán a pedagógusok is vagy tartanak a polgármestertől, vagy hozzá tagozódnak, egybe simulnak vele és ugyanazon elvek alapján maguk is elfogadják a művész pártpolitikai célzatú visszautasítását.

Ez a nyálasan nyúlékony a gerinctelenek csoportjához tartozó csiganyom, ismét csak egy olyan szégyenfolt Ócsa intézményesített rendszerét illetően, ami a kultúrától az oktatásig mély-torok nyomatot hagy.

Az, hogy a reformátusok biztosította lehetőség és Koltai Róbert igenlő visszajelzése, valamint a pillanatok alatt betelt és teltházas fellépéshez Paksi, Bukodi, Pánczél, Szűcs és az ócsai Fidesz társulata sem intéz, vagy biztosít nagyobb befogadóképességgel bíró helyt a fellépéshez, jól érzékelteti azt a bűzös vonulatot, amit ezek a személyek képviselnek és megjelenítenek kisvárosi életünkben, a mindennapok során.


Van kinek és van miért szégyenkezni itt. 

Polgármestertől a hamis énekesmadáron át a tanárokig bezárólag, mert egy Pánczél-Szűcs adta pártszövetségtől amúgy sem várhattunk el ennél többet. Erre Bukodi az élő, és máig futtatott silány alany.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifYPcBQS_J7lY8p7HPuyBKPh8Qiumqb3JGaJGFgYczr8As3NQj260d2xU9pe5Z_KQISa3u2NLpPKCFsbj79gxMfZgA-OzhT1aCfx9cTYRmumXmx_TDmrCWpF_w5RLGxaHsrNMDV7aI0CHpodjRGQjsJYmcEoWuT3IolbdlC1JbmjBeaECQasLuvLjqEtM/w620-h640/Koltai%20%C3%93cs%C3%A1n%20sose%20halunk%20meg.png


Ócsa népe ebből nem kér. Ezt fejezi ki Koltai fellépése iránti érdeklődése, a teltház és a kiüresedő önkormányzatiság. 

A júniusi választással ennek kell véget vetni.  Bukodi és hűbéreseinek ideje véget ér.

Koltai áttörése ezt hozza.

*