2024. június 17., hétfő

Volt egy választás - vesztesek és nyertesek ( - csak gratulálni lehet)

 Sorsdöntő választás volt a mostani. Nem csak Bukodi polgármestert, hanem a Fideszt is elutasította helyi választók többsége.

Hiába adtak bele a kormánypártiak mindent és még többet Ócsán a polgármesterhez köthető körök, népesen szólva jól kipicsázták őket.  

Bukodi és csapat leszerepelt - a Fidesznek is annyi Ócsán

Az eddig uralkodó pártpolitikai haszonélvezőket Bukodival az élén többségében elutasították a szavazók. 

Kilenc induló fideszes jelöltből csak kettőt választott az ócsai.  Bukodi polgármester és eddigi alfele Mné Murár Emilia sem kellett senkinek. Alulmaradtak a BÉKE követeivel szemközt.  Bukodit és Mné Murár Emit csak kompenzációs listán tudták visszahelyezni (becsempészni) a testületbe. Bukodi legnagyobb támogatottja, Kardos Zoltán ismét kiesett, és remélhetőleg soha többet nem tér vissza nem tűnik elő Ócsa közéletében. A többekről pedig szó se essék.

 Az eddigi városvezetésnek annyi.

A nagy nyertes Ócsa. Mégpedig azzal, hogy a BÉKE polgármester-jelöltje simán verte buksit, továbbá a jelöltjeinek többsége simán megelőzte a rivális Fidesz indulóit.  Egyedül Valóczki Melinda maradt alul 25 szavazattal a Bukodi adta jelölttel szemben csupán azért, mert adott választókerületben függetlenként induló Keindl Zoltán nem vitt volna el 77 voksot.  Keindl ismeretlenül, de a BÉKE ellen fellépő, gáncsoskodó jelöltként írta be magát Ócsa választási történéseibe. Úgy, mint az, aki a képes volt közbeavatkozásával hozzásegíteni egy olyan jelöltet a bejutáshoz, aki eddig semmit nem mutatott fel a Tiktokon elérhető dolgain kívül. 

Bukodi jelöltje - mit is várhattunk tőle
 Ennél azért messze jobb és többet ér(t) Valóczki Melinda, aki éveken át küzdött kezdő képviselőként. Gudmon (goodychris) Krisztián ehhez képest csak a hülyeséget nyomta. Most Keindl (f)eltűnésével sikerült ismét egy rosszabbat a város nyakába varrni. 

Mindezek ellenére a BÉKE 6 fővel sikerrel szorította vissza a Fidesz Bukodival vezetett csapatát.  Ez a hat ember olyat vert rájuk, hogy ebbe Pánczél is belemerengett.  

A BÉKE csapata - zongorázni lehet(ne) a különbséget
Ócsán annyira megcsömörlöttek a Fidesztől, hogy a függetlenek közül is többen bejutottak.

 Azóta is csak szédeleg és képtelen Ócsán a nyilvánosság elé állni és gratulálni a győzteseknek. (Szűcs Lajos jelleméről, a választások során betöltött szerepéről, munkásságáról szót ne ejtsünk. Tőle ne is várjunk mást, mint azt, amit a férgesétől.) 

Alsónémedin nagy az elutasítottsága a Fidesznek - ott sietett kegyesen gratulálni Pánczél

Pánczél Alsónémedin, Apajon és másutt is gratulált már a győztesnek Ócsát illetően vagy kivár még,. vagy szégyenkezik bejelentkezni az újonnan választott új polgármesternek. 

Öt településből négy nem fideszes, mégis köszönik, jól el vannak - Pánczél mindegyiknek gratulál

A győztes beiktatásig csak ideér Karcsi, elvégre magára is vethet a "haver" Bukodi (és Szűcs) okán.

 *

Nincsenek megjegyzések: