2024. június 16., vasárnap

Ezért is ellenzik a nagyfeszültségű távvezetékeket - halálos végkifejlett a földeken ( - Bukodiéknak nem számít)

 Mióta egyre másra épültek ki országszerte a nagyfeszültségű távvezetékek, amik nem csak a szükséges energiát hordozzák, hanem a halált is osztják, nagyon más úton kezdtünk gondolkodni.

Ne legyünk madarak

Évtizedek óta írtja a természetet a nagy-, és középfeszültségű hálózat országot keresztül-kasul átszelő hálózata. 

Itt nem csak az értékes madarakról, az így elpusztított sasokról, sólymokról, vagy nagyobb testű madarakról, gólyákról, kócsagokról szólva teszünk említést, hanem arról a hozzáállásról, mely annyira engedékeny, hogy minden gátlás nélkül szabad utat engedjen a távfeszültségnek. Annak az elektromos hálózatnak, amit légvezetékeken zabolátlanul húzhatnak át mások földjén védtelenül.  Védtelenül az ember, az állatvilág, vagyis a természettel szemben.  

Tudom, hogy szükség van energiára és energiaforrásra, hogy az elektromosság századunkban nagyobb szerepet tölt be, mint korábban, azonban az mégis csak megengedhetetlen,  hogy a szolgáltatók amolyan hatalmi előnyt élvezzenek az élettel szemközt, hogy a távvezetékeiket ott és úgy húzhassák keresztül, hogy azzal a természetes létet veszélyeztessék. 

Ráckeve saját halottjának nyílvánította

 Idáig is számos felháborodást okozott az így elpusztult, (elpusztított)  védtelen állat tömkelege, amit a hálózat védetlensége idézett elő.  Persze a szolgáltatót senki nem vonta felelősségre, hiába is van eszmei értéke minden egyes elesett madárnak.  Ez csak arra vonatkozik, aki légfegyverrel lelövi, befogja, vagy más mód pusztítja.  A hálózati szolgáltatót még egyetlen tetemért nem kötelezte fizetésre a hatóság. Ezért nem is foglalkoznak az egésszel és hagyják a természet pusztulását, amit a maguk építette elektromos vezetékezéssel, az oszlopállításokkal okoznak.  

Ismert a tiltakozás Ócsán, amit a Fidesz adta Bukodi polgármestersége alatt történt magasfeszültségű vezetéképítés váltott ki a gazdák köreiben.  

Vojnits és Molnár összejátszott

Ócsa akkori fideszes többségű városvezetése Bukodi polgármester és Molnár Csaba jegyző együttállásának köszönhetően ráerőltette a városra a távvezetéket, aminek semmi keresnivalója nem lenne a várost övező földeken. Az sem meglepő, hogy ehhez Vojnits Csaba Ferenc főépítész előterjesztőként a nevét adta. 

Végül, hogy ebből semmi haszna a városnak, nyilvánvaló, hiszen nem Ócsa betáplálását szolgálja. Az, hogy lett volna és valójában van is egy alternatív útvonal az áramfogadó célállomáshoz, vitathatatlan. Tehát a művelés alatt álló gazdasági területeken a termőföldeken való keresztülhúzás egy aránytalan rossz megoldás, ami egyetlen itt élő, itt dolgozó ember célját nem szolgálta. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwhXJjVy4ZbUSfPrqopD7YuVERY6I7XLW48NwSQGL_Co6VrULxUX5n44k3N5f8duMRagbu2x6Tzo49hUY4DWaBUTofsimen_RMCoE4sMt1lzgBBbCeN_Xu5rFCqyQwkvRoqjvPql8x_ME/s850/PKPH+k%25C3%25B6zl..png
Bukodi kijátszotta, kiszolgálta Ócsát

 

Ezt fejezték ki a petíciót benyújtók, a tiltakozó lakosok és gazdák együttesen akkor, amikor Bukodi polgármester a jegyzővel karöltve és felvértezve szembehelyezkedett a panaszosokkal és nem csak elvi engedélyt, hanem hozzájárulást is adott az észszerűtlenen beruházás vállalkozó általi nyomvonalának. 

Az, hogy most ebbe, vagy másba bukott bele a Fidesz arrogáns autoriter polgármestere, tök mindegy, mert a hozadéka, ebben is itt marad.

 

 

És hogy mennyire igaza volt a tiltakozóknak és mennyire gátlástalan, nemtörődöm aljas mód járt el Ócsa adott városvezetése, azt egy minapi halálos eset igazolja. 

 Az egész pikantériája, hogy mindez egy fideszes önkormányzati képviselővel történt meg, aki abszolút vétlen volt a helyi eseményeket illetően.  A kapcsolódást az ócsai Fidesz engedményezte eljárás, és a földekre telepített hálózati feszültség párosítja. 

Történt mindez Ráckevén,  annak a Pánczél Károly ogy.képviselőnek kedvenc városi környezetében, aki Ócsát is képviselni hivatott a Parlamentben.  Az eset maga egy véletlen munkabaleset, ami kizárólag azért jöhetett létre, mert valaki valamikor engedélyezte a magasfeszültség légvezetékes áthúzását a termők felett.

Az ügy körülményei még nem tisztázottak, de annyi biztos, hogy legalább két ártatlan ember (munkás) életét követelte a szigeteletlen vezetékes átívelés, amit a termőföld felett engedélyezett valaki.  

Számunkra (nekünk) az ember az első - nem akarunk Ócsán hasonlót

Az egyik elhunyt

Bécsi Balázs fideszes önkormányzati képviselő volt az a gazda, akit pénteken munkatársaival együtt megrázott az áram Ráckevén – közölte az RTL Híradó. A város Facebook-oldalán már péntek este hírt adtak haláláról.

A baleset körülményeiről a helyszínen annyit sikerült megtudniuk, hogy a két férfi péntek reggel meggyszedő géppel dolgozott a város szélén lévő gyümölcsösben, mikor a gép, vagy egy ág beakadt a fent futó magasfeszültségű vezetékbe.

A gazda (képviselő) a gép hátulján állt, és a csatorna információi szerint azonnal meghalt. A traktort vezető munkatársát akkor rázta agyon az áram, mikor ki akart szállni a járműből, hogy megnézze, mi történt.

A polgármester azt mondta, nagyon megrendült, ezért nem akart nyilatkozni. Annyit kamerán kívül elmondott, hogy egy a véleményéért kiálló, határozott fiatalembert veszítettek el, és város saját halottjának tekinti.

https://kekvillogo.hu/wp-content/uploads/2024/06/rackeve-meggyes-baleset2-bpk.jpg
Egész Ráckeve gyászolja azt a két családapát, akiket halálos áramütés ért a gyümölcsösben. Két életveszélyben lévő nőért imádkoznak a helyiek - két csodálatos ember és családapa ment el ( - a távvezeték lobbi ezt hozta)

A rendőrség szerint a baleset körülményei még nem tisztázottak, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást.

Nem tudni, hogy most Bukodi hallván mindezt mennyire megrendült, vagy Molnár nyikhaj Csaba jegyző mennyire veszi szívére, ahogy azt sem, hogy Vojnits Csaba városi főépítészként miként vállal majd felelősséget, de az máris biztos, hogy az ócsai tiltakozóknak igazuk volt.   

Ócsa önkormányzatának hozzájárulása nyomán megjelentek a földeken a hálózatépítők - tönkretéve a gazdálkodók munkáját

A távfeszültség, legyen az magas-, vagy középfeszültséggel terhelt, nem a földekre való. Főleg nem ott, ahol van egy párhuzamos jobb megközelíthetőségű útvonal ami se nem magánterület, se nem munkaterület, se nem egy művelési ágazatban érintett termőföld.   

Ócsán átvágva - Bukodi és hűbéreseinek kártékony városvezetését nem feledhetjük (- magasfeszültség a földeken)

Megengedhetetlen, hogy önkormányzati segédlettel egy magánvállalkozás nyomán a hálózatépítő munkások mások földjét tönkretéve úgy mászkáljanak át a birtokon, hogy annak kártékony nyomát az ebből élők hátán hagyják.  

Sokak szerint a másoknak engedményező városnézést kellett volna a hátrahagyott gödörbe állítani - palimadarak lettünk

Megbocsájthatatlan - ezt sem feledjük
 Molnár Csaba jegyző, Bukodi Károly polgármester, de még Vojnits Csaba sem venné szívesen, ha a kertjén a zöldet kitaposva hagynánk mély nyomot a birtokon.  Miként engedhetik meg ezt maguk által másoknak és engedélyezhetik számukra mindezt akkor, amikor az önkormányzati területen fekvő út menti nyomvonal kijelöléséhez nem járultak hozzá!?!  

A ráckevei eset jól igazolja, hogy a termőföld felett nem lehet elég magas az átvezetés. Továbbá, hogy nem lehet ma már szigeteletlen felsővezetékeket húzgálni lehelyezett póznák, távtartók közt mindenen át.  

Ócsán vagy 90 gazdálkodó életét befolyásolja negatívan és részint teszi tönkre a városvezetés viszonyulása. 

Bukodi és bandája minderre képes volt úgy, hogy a helyiek, a termelésben, a gazdálkodásban érdekeltek figyelmét, a természetvédelmet nagy ívben semmibe vette. 

Ócsa Város Önkormányzat Polqármesteri Hivatal (2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.) 2020.09.03.-án kelt 11/7246-8/2020 iktatószámú (előzetes) szakhatósági állásfoglalás rendelkező része alapján: ... HÉSZ előírásai betartásának feltételével megadom.    Bukodi nyomán az elvi engedélyt a képviselő-testület megkerülésével a jegyző adta ki. (Bírtok-védelem helyett.)

Nem csak a galambok, a rétisasok, a gémek, vagy más állatokért hullanak a könnyeink ilyenkor. Az embertelenség az, ami mindezt előidézi. Az, ami kiszolgáltatja a másikat annak, aminek nem kéne. 

A termőföldeken az oszlopállítással olyan mély sebeket okoztak, mely műholdról is látható - tönkretették
Ráckeve példája remélem rádöbbenti Pánczél Karcsit, Bukodit és Molnárt is, hogy mit tett és engedett meg valójában a népe ellenében fideszesként, emberként vagy a nép álságos képviselőjeként. 

Ez az írás erről szól és erre született.  (Mert nekik Ócsa az életük, míg ezeknek csak a politikai, jövőbeni megélhetés számít, a város az itt élő pedig szart sem ér. Ne legyünk már madarak.)

Az elhunytaknak, hozzátartozóinak őszinte sajnálatára és megértő részvétnyilvánításunk jeléül. 

*

Nincsenek megjegyzések: