2020. szeptember 25., péntek

Nem mi írjuk - az igazság és a hülyék nagyon távol állnak egymástól ( - rosszindulat és az álság kéz a kézben jár)

A svéd egészségügyi miniszter még tavasszal elismerte, hogy kudarcot vallottak a Covid19 kezelésében.
 

A koronavírus-járvány kezelésében a kezdetektől fogva különutas Svédország egészségügyi minisztere, Lena Hallengren a svéd köztévében ismerte el, hogy kudarcot vallott a kizárólag az idősek és a betegségeik miatt kiemelten veszélyeztetett polgárok védelmezésére koncentráló járványügyi stratégia az idősek védelmezését tekintve.

A legfrissebb adatok szerint Svédországban 3220 halálos áldozatot szedett eddig a járvány, és bár a nyájimmunitás elérését vizionáló svéd intézkedések a 70 év fölötti lakosok védelmét tűzték ki célul, az április végéig a COVID-19 betegségben elhunytak 90 százaléka 70 év fölötti volt.

 Ezek után az internet pöcegödrében, a Facebookon a hülyék osztják a náluk nem található észt, mely szerint mégis csak - ahogy mindig is szokták hangoztatni, - mások bezzeg jók.

Nem állnak le a hazug álhírterjesztéssel

Hát nem így van.  Ez az álhír ebben a vírusos időszakban már nem csak álságos és hamis, hanem rémisztő is.  Valójában ez egyfajta rémhírkeltés és minden egyes megosztással a terjesztés, mint a károkozó terjedés jön létre.

Lena Hallengren egészségügyi miniszter, Stefan Lofven miniszterelnök és Isabella Lövin miniszterelnök-helyettes egy március 31-i sajtótájékoztatón Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP
 
Az AFP-nek nyilatkozó Björn Branngard édesanyját például egy olyan idősek otthonában érte a halál, ahol a bent élők harmada koronavírus-fertőzés következtében halt meg. A férfi szerint a leterhelt ápolóknak nem volt idejük foglalkozni az édesanyjával, akinek halála után két nappal érkezett meg a koronavírustesztje, negatív eredménnyel. Mint elmondta, az ápolókat nem látták el megfelelő védőfelszereléssel, és ők maguk is terjesztették a vírust az intézményben.
 
Akár a fővárosunk Pesti úti idősotthonában, ahol szintén ehhez hasonló jelenségeket lehetett tapasztalni, aminek után a liberális kötődésű Skultéti József igazgatót Karácsony Gergely idő előtt kényszernyugdíjazta. 

A védőfelszerelés hiányáról több helyről is beszámoltak a svéd médiában, miközben egyes ápolók megtagadták a munkát a fertőzésveszélytől tartva, mások pedig annak ellenére vették fel a munkát betegeskedve, hogy a magukon a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelő dolgozóknak az otthonmaradást javasolták.

Mint ismert: Az európai intézkedések többségével ellentétben Svédországban nem zárták be az általános iskolákat, az éttermeket és a kocsmákat sem, és a lakosság nagy részét egyszerűen a higiéniás és távolságtartási ajánlásokkal igyekeztek védeni. Az idősek otthonaiban a többi északi országhoz hasonlóan március 31-én megtiltották a látogatást, de ezekben az országokban meg sem közelíti az ilyen intézményekben történt halálesetek száma a svéd adatokat.

Olyan esetekről is beszámoltak, amelyek során a kórházban fertőződtek meg idősek, és onnan vitték be a vírust az idősek otthonába. Egy ápoló az AFP-nek azt mondta, hogy az intézetében gondozott egyik idős személyt lábtörés miatt szállították kórházba, és ugyan előtte negatívan tesztelték, visszatérése után már pozitív lett a koronavírustesztje. „Védőruhánk volt, de maszkot nem viseltünk, amikor vele foglalkoztunk” – mondta az ápoló.
 
https://szazadveg.hu/uploads/cache/fb_og_image/uploads/media/5ed2087aa1fc9/svedek-kicsi.jpg
 
Karácsony G. főpolgármester mintha innen vetette, vagy másolta volna azt a kommunikációs taktikát aminek nyomán azt híresztelte és próbálta elhitetni a közvéleménnyel, ahogy a vírust a kórházakból terjesztették szét az idősotthonban.

Ennek a hazugságnak csupán az időrendiség, vagyis a sorrend mond ellent. Budapest XVII. kerületében levő otthonban előbb jelent meg és bontakozott ki a járvány, mintsem az ott lakókat a kórházakból visszaszállították volna. 

Itt pont fordítva történt. Elsőként egy gondozó betegedett meg, aztán jelentkeztek a tünetek a bentlakók, az ott dolgozók körében, majd terjedt szét, aminek után kezdték elszállítani a fertőzött betegeket.

A liberális hazugságokat elhintő politikusok nyomán a lakosság és a Facebook is ezt, és ehhez hasonló hazug rémhírkeltésbe kezdett, mint a kormány ellen történő egyetlen célravezető és következmények  (büntetlenül) felhasználható eszköz. 
 
Ezt osztják és olvashatjuk akár többször is napjában. 
 
A mostani megosztás is egy valóságtól elrugaszkodott hazugság. A minap foglalkozott a szlovák sajtó a svédek koronavírus helyzetével. 
 

https://m.blog.hu/da/danubeinstitute/image/tegnell.jpg
Ki felelős Svédország járványstratégiájáért
Svédország vezető járványügyi szakértője továbbra is az az Anders Tegnell, akinek nevével a koronavírus-járvány legelhibázottabb járványpolitikájának megvalósítását kötik. Tegnellnek több fórumon is bocsánatot kellett kérni tettéért, mivel az ígértekkel ellentétben a svédeket sem kerülte el sok halálesettel járó kór. Sőt, épp ellenkezőleg.
 
Nem folytatom.  Teljesen mindegy, hogy a Facebookon ki miként űrit és nyomja a mocskot. A lényeg, hogy ne ebből a pöcegödri mélységből táplálkozva szedjük fől az indformációt, mert azok akik itt szórják, terjesztik, vagy éppenséggel teszik közzé a maguk szennyesét, az soha nem lehet tiszta. 
 
 Ma ott tartunk, hogy Svédországban eddig összesen 90 ezer személy fertőződött meg, és 5870 a halálos áldozatok száma, szemben a szomszédos országokkal. Dániában például 27 ezer fertőzést és 641 halálesetet tartanak számon, Norvégiában 13 153 fertőzést és 267 halálesetet. Arányaiban Svédországban 886 fertőzés jut 100 ezer emberre, miközben Dániában csak 418, Norvégiában 242, Finnországban pedig 167. 
 
Hazánkban ennél azért sokkalta jobb a helyzet.
 
Ezért legalább vegyék a fáradtságot az olvasók, hogy Facebookon osztott tartalmat némi szimattal, vagy inkább szűréssel kezeljék, ne pedig azonnal rácsapva lájkolva megosztva terjesszék.  Van itt elég csatornabúvár, aki képes ebben a fertőben is piszkoskodni és mocskot szórni.  
 
Szarni rájuk.
Forrás: Internet, danubeinstitute Qubit, Körkép.sk
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése