2024. szeptember 6., péntek

Nem mindegy kivel adod össze magad - egy lángos legalább jár a polgármester utolsó napjaira ( - elcseszett idő)


 Már csak hetei vannak hátra Ócsa fideszes polgármesterének a hivatalában, de ez időt sem azzal tölti, hogy az elmaradt ígérvényeit beváltsa. Bukodi ekkor is inkább csak magát próbálja favorizálni, ahelyett, hogy közösségi tartozásait rendezze.

Bukodi mindig is szerette önmagát és annak visszaköszönő látványát. Nemlétező nimbuszát sajátos közszerepléseivel, önmaga megjelenítéseivel igyekezett pótolni. Szerette volna elérni, hogy elismert, népszerű és közösségbarát arcmást mutasson. Közben teljesen más arculatot festett magáról. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtxAvTqAWGkwp0IEgLaTqUh_KYYv-u0u7YxuGwQ-PtABziNoOOfBk1RmBjtvuq9kstgyziArI5XbJOnLsxk9URSPHVSCBNnrONhiQYZgUVHEis4F7lB7Z2TrXwfwaLDYgf-FinRDkoByg/s1600/Bukodi+%2526+Moln%25C3%25A1r.png
Bukodi  helyben Molnár Anna tolmácsolásával

  

Polgármesterségének utolsó éveiben egyre inkább önmagát igyekezett kielégíteni, mintsem a lakossági elvárásoknak megfelelni. Mindig is szerette megkörnyékezni a másik nem fiatalabbjait és közös szereplést vállalni velük. Így volt ez, akkor is, amikor Molnár Annát választotta kommunikációs munkatársának, de Jarábik Klára esetében is sokat nyomot a latba az akkori kora. Sőt a későbbiek során sem adta alább a Szabadidőközpont vonatkozásában, amikor Paksi Zitát helyezte előtérbe.  Azóta mind elhagyta őt és az alatta végzendő munkát. Sőt többen Ócsát is Bukodi nyomán. 

Molnár Anna pedig jelentős szerepet vállalt Ócsa polgármesterének hiányos tudásának áthidalásában a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása és erősítése terén. Dalgety Bay érkező küldöttsége során is maga vállalta a tolmácsolást, ahogy a polgármesteri kiutazás, a viszont-látogatás során is rendelkezésére állt.  Aztán, ahogy a Dalgery Bay testvérvárosi kapcsolatai kudarcot vallottak úgy Anna sem maradt sokáig kapcsolatban a polgármesterrel. Kommunikációs munkatársként elhagyta, még a várost is elkerülte ezután. 

  Bukodi új munkatársnőt keresett. Így jött Zita, aki az elkötelezett Jarábik Klárit váltotta. Az az intézményvezetőt, akivel szintén megromlott a viszonya. Senki ne értse félre, a szót mert munkaviszonyról teszünk említést, hiszen az önkormányzat által felügyelt Egressy Gábor Szabadidő Központ vezetőjéről és a városvezetésről ejtünk szót. Jarábik Klára értette a dolgát, határozott és jó munkatárs volt. 

Bukodi polgármesternek nem felelt meg. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-cjXigdk7L4S_l8Duj_Fe6LvAkObI9jjuhfYKuFjq6psqHtfGpYWL5m0k5aJiDqB1JpiY_V49kyegP_dkyMkQmIcCC9ioRGrH4RPuI_kqD699aIaXAGE85SJg7NI0pjWoQYteqNHrNgo/s640/DSCF5003.JPG
"Kedves Ócsaiak! Búcsúzom, mint kulturális igazgató. November 30-án, testületi ülés keretében polgármesteri javaslatra, Ócsa Város Képviselő-testülete, indoklás nélkül, azonnali hatállyal, többségi szavazattal megszüntette a munkaviszonyomat. Köszönöm az elmúlt közel nyolc év közös csodáját, az élmények, az alkotás, a fejlődés, a kreativitás közösségét, életre szóló élmény és tapasztalás volt. Búcsúzom, mint kulturális igazgató, de életem ebben a közösségben folytatódik, tősgyökeres ócsaiként, szüleim leányként, Péter feleségeként, nagy családomban a Református Gyülekezet közösségében. Isten áldja Ócsát! "
Megvált tőle, ami 7,5 milliós végkielégítéssel járt. Ez az itt élőkkel fizettette meg. Klára kirúgása megviselte a lakosságot.

Őt váltotta Paksi Zita, akit leginkább Szentkirályiné S. Ágnes fogadott el, aki korábban Klári hűséges jobb kezének tűnt.  Ezt aztán hamar felejtve ejtette a mondhatni jó viszonyt és beállt Zita mögé. Tette ezt a polgármestert ismervén a munkahelye megőrzése céljából. Aztán Zita is besokallt. A polgármester Koltai meghívásának elutasítását követően mintha megcsömörlött volna, amire a választáson való bukása és a költségvetési beszámolójának elutasítása meghozta számára is a búcsúzást.

Zita szó nélkül lelépett - mondhatni a polgármesterrel bukott (- instant utódjáról inkább nem szólunk)

Bukodi később, a választási kampánya során a helyi vállalkozók támogatását kérve-kereste a kapcsolatot a lakossággal. Így több üzletben kommunikációs-, fotós szimpatizánssal ment "jelenetet"  rögzíteni.  Így volt a borbélyánál, az önkormányzati munkakapcsolattal és kötödéssel bíró, egymás iránt elkötelezett K.Zsoltinál, és tovább. Emlékezetes még Nikol szendvicsezőjében tett fotózkodása, majd a mostani lángosos bejelentkezése. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ33h67Mcy5RixP8Jx8SuNlfyAwFByVSu_7Jovar5v-Bqde3i4xyvEn4BHd-j5H0C36FHBUxtp8mpiziX5keFK77N7tNSq92h7s6xqPoDhVwDKIdyWvBcbuACfjFSeHAX9QjNF95pmDH1KimOn8WhMygopiqrIJecquzoUw7hvM9YXeYakYcyOinaJKk0/s607/Bk%20Nikol.jpg
Bukodi közszereplő polgármesterként sorra kereste fel a vállalkozókat, hogy közös képet tegyen, tehessen közzé - öntömjénezés

Teszi mindez akkor, amikor rengeteg restanciája van a munkáját és polgármesteri ígéreteit érintően.

Bukodi azonban most sem a várossal, hanem egomániás önmagával, saját személyi kultuszával küzd. Most a vége felé is fontosabb számára egy pillanatkép közzététele a világháló közösségi oldalán, mintsem befejezze a beígért és meg nem valósított polgármesteri munkát. 

Ingyen reklám, vagy ingyen lángos - miközben a térségben az egyik legdrágább a Bukodi által szerződött Eatrend adta intézményi étkezés (- nem mindegy kivel adjuk össze magunkat)

 Jövő hétfőtől kezdve 3 hete van még a Fidesz adta polgármesternek. Lenne mit tennie és rendeznie akkor, amikor heti áramkimaradások sújtják városi közösséget. Amikor Felsőbabádtól Ócsán át Alsópakonyig hiányos a biztonságos közlekedés alapvető feltétele amikor önkormányzati kezelésű utak javításai maradtak el, amikor járdázatlanságban szenved a város, és a beígért gyalogátkelőhelyek sem valósultak meg.

Bukodi mindezek ellenére nem a vállalásainak teljesítésére összpontosít, hanem a friss, finom falatok után jár és fényképezkedik a maga módján. Ez minden.  Csak éppen nem városvezetőhöz méltó és nem a közpénzes juttatásaihoz, de még csak a párpolitikai tevékenységéhez sem méltó. A polgármesteri munkához meg végképpen semmi köze.

Bukodi Károlyt utolsó napjaiban is csak az öntömjénezés érdekli.

 *

Nincsenek megjegyzések: