2024. szeptember 11., szerda

Tolvaj a házban - hallgatási pénz úgy, mint jutalom ( - a közvagyon, meg csak folyik)

 Bukodi polgármesterként az utóbbi időben egyre gyakrabban hangoztatja, hogy a kifogásolt, vagy hibás döntések okán nem vonható felelősségre, mert Ő is csak egy szavazat a képviselő-testületi többségben.

Vagyis már tolja a felelősséget a saját támogatóira, párttársaira, vagy éppenséggel az olyan képviselőkre, akik nem közvetlenül pártszimpatizánsai, de közreműködő tagjai voltak a polgármesteri térnyerésnek.

Számos ilyen döntéshez adott támogatást a testületi tagság, amit jegyzőkönyvek sora bizonyít. 

Az, hogy most megváltozott a széljárás, és a legutóbbi választás során összeálló (új) testület árnyékában, az októberben beköszönő (új) polgármester előtt más már a képlet, azt mindenki érzi.

Ezért is érthetetlen sokak számára, hogy a jelenlegi képviselő-testület miért szavazatot meg Bukodi nyomán 3 havi fizetését kitevő jutalmat annak a Paksi Zitának, aki az elhíresült Koltai-ügy és a Szabadidőközpont pénzügyi elszámolása után bedobta a kulcsot.   

Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 

1.) mint az Egressy Gábor Nonprofit Kft. 100 %-os tulajdonosa úgy dönt, hogy Paksi Zita – jelen napirendhez mellékleten csatolt – 2024. július 5. napi ügyvezetői lemondását elfogadja és tudomásul veszi, hogy a lemondó egyoldalú jognyilatkozat annak megtételével joghatályos lenne ugyan, azonban fenntartja a jogot, hogy a Kft. működőképességének biztosítása érdekében a lemondás az új vezető tisztségviselő kijelölésével vagy megválasztásával, ennek hiányában legkésőbb a bejelentéstől számított hatvanadik napon, azaz 2024. szeptember 3. napján válik csak hatályossá. 

2.) az 1.) pontban foglaltakkal összhangban úgy dönt, hogy Paksi Zita munkajogi jogviszonyát az új vezető tisztségviselő kijelölésének napján, de legkésőbb 2024. szeptember 30. napjával közös megegyezéssel megszünteti, amellyel egyidejűleg részére három havi jutalom kifizetését rendeli el, továbbá hozzájárul, hogy a nevezett személy által használt telefonszám a nevére átírásra, továbbá a részére ...

Paksi tehát 3 havi jutalomban részesül távozásával a képviselők többségének jóváhagyásával. Mindez Icsó László Csaba előterjesztése és Ügyrendi Bizottsági javaslata kapcsán került elő. 

 

 (Ez annyira passzol ahhoz amikor Buza Ernő hasonló előterjesztése kapcsán jutalmazták a polgármestert.)  

Egy bevett játszma része mindez. Lényege, hogy a bizottság élén, vagy tagságában a polgármestert támogatói többség hozza meg az előre megbeszéltek, vagy a laposztás szerint meghatározott javaslatot, amit aztán a testület elé tárva a képviselők kéz-kezet mos alapon megszavaz. Így volt ez az egymásnak osztott jutalmazások során ugyanúgy, ahogy a haveroknak szétosztott közpénzek esetében is.  Paksi Zita szintén ennek a metódusnak a részeként kaphat kb 1,5 millió forintot.

Egyesek szerint ez egyfajta hallgatási pénz, azért, hogy aztán Zita ne vágjon vissza Bukodinak akár a Koltai-ügy, akár a választások során érzékelhető átfedések, valamint az Egressy költségvetésében elkönyveltek kapcsán.

Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy az a Paksi, aki az utolsó városi vigasságra egy börtönből szabadult celeb reppert képes volt a város nyakára zúdítani, miért kaphat, érdemelhet ki jutalmat pusztán a lemondása okán? A közös megegyezés része a "pofa súlyba" és hozzá a jutalom? Miért akkor a közös megegyezés és miért nem fogadta el egyeneságon a lemondást a városvezetés?  Mit tudhat Paksi, ha a felmondását 3 havi díjazással kénytelen jutalmazni Bukodi testülete?

Mi az, amit még nem fizettek meg ennek az asszonyságnak?  

És lássunk csodát! - képviselő-testület a jelenlevők egyhangú szavazatával mindezt jóváhagyta. (187/2024. (VII. 31.) számú ÖK. Határozat)

Jelen vannak:
Bukodi Károly polgármester
Murinainé Murár Emília alpolgármester
Balló Benő képviselő
Darócziné Kozma Judit képviselő
dr. Gallai Zoltán képviselő
Icsó László Csaba képviselő
Krisztián László képviselő
Valóczki Melinda Andrea képviselő

Skandalum, szégyen!  

Erre van pénze az önkormányzatnak. Akkor, amikor egy normális Városi Vigasságra nem futja, csak egy mostanában szabadult elítélt bűnöző főműsornak szánt produkciójára. 

Arra aki ellopta a Noé Állatotthon gyűjtött támogatását. És aztán ezt ajnározza és dicsérő az Egressyben dolgozó "fukszos" Szentkirályiné Süveges Ágnes

Ezzel ellentétben sokan mások éppenhogy a bűnöző Manuel és annak rajongótáborának kétes megítélést firtatják, mondván Ócsa ennél többre érdemes.

Bukodi Koltai kitiltotta, a bűnben szennyezett, lopáson kapott Manuelt meg nem.

 Különösen annak tükrében, hogy városkánkban az utóbbi időben jelentősen megnőtt a bűncselekmények száma. 

Közösségi oldalakon számolnak be arról, hogy ismeretlen elkövető átvágva a kerítést a baromfiudvart dézsmálta meg. Tyúkot, kakast loptak el.  Ráadásul a Fővárosi Rendészeti igazgatóság munkatársával történt mindez. Gondolom ez is hozzájárul Ócsa megítéléshez, Bukodi kisvárosi hangulatához. 


 Manuel koncert és tyúklopás. Miért mindig a legalját kell idehozni? Miért nem lehet színvonalasabb produkciókkal előrukkolni? Tudjuk, hogy Bukodi polgármesternek egy Koltai már snassz, de miért egy börtönviselt kappanhangú tolvajt kell beszervezni?  Többen erre panaszkodnak.

Más meg arról panaszkodik, hogy a vasútállomáson található kerékpártárolóból a drága biciklijét lopták el.  És ez nem az első eset.


 De mit is várhatunk attól az önkormányzattól, ahol a képviselők a polgármester nyomán jutalmazzák azt a Koltai-ügybe és részint választásba, az elszámolásába  belebukó intézményvezetőt, aki képes volt tolvajt a városba rendezni. 

Mit várhatunk attól a városvezetéstől, aki képtelen több közterület-felügyelőt, rendőrt a városba szervezni, megfizetni, de képes a távozó ügyvezetőt milliónyi pénzzel kitömni?

Mert ugyebár Bukodi városvezetése  mindig is odafigyelt a maga embereinek finanszírozására. Legyen az a saját dolgozója, vagy éppenséggel a jelöltje, netán a maga ajánlott vállalkozója. Így került volna 16 millióba 16 klíma, további 30 millióba az útfelújítás, de a 22 milliós megszavazott közvilágítás  sem lehet különb a sorban.

Szóval van itt pénz emberek, csak arra nem futja, amire a lakosságnak lenne szüksége. Az Egressy Gábor Szabadidőközpont amúgy is a Bukodi adta önkormányzat egyik kifizetőhelyének számított. Most is csak a pénzt viszi. Paksi Zita lelépési összege, csak egy olyan mellékes áldozatvállalás, mint Manuel koncertje és az eltűnt kerékpár, vagy a szabadon választott baromfi.

 (A jutalom és a lopás csupán járulékos veszteség.)

*

Nincsenek megjegyzések: