2024. szeptember 12., csütörtök

Ma sem úszta meg Ócsa áramkimaradás nélkül - a várost 14 éve vezető polgármestert ez nem foglalkoztatja

 Ember! - ha a Bukodi irányította Ócsára jössz, számolj az áramkimaradásokkal. 

Ócsa fideszes városvezetése a biztosított képviselői támogatás ellenére sem volt képes végére járni a lakosságot visszatérőn sújtó áramkimaradásoknak.  Az idén már odáig fajult a dolog, hogy az ellátás biztonsága lett oda, és az egyik helyi egyesület kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult a jelenség felszámolása érdekében. 

A petíció nyomán a tévé is (nem a Kortye-féle Williams, mert az nem foglalkozott ezzel a problémával) meglátogatta a várost, de Bukodi Károly szokásához híven elzárkózott a megszólalástól. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi734sb0Tg-Zdsbt-Vb5PmUDs1xnp5kaUaIdhnJP4gcGr73TGKrlbkKFdECPtApXNmCUNWAI0Eb0MrsvH3LUbN_M-AemUdfL-Aqtvl-JekR2rzknh1J_acNIeIoFXQike5jGPZKPZQB6satlxajJ_b8zb00-K1x9X3d4DHuSw6s8LmlTC906AIMk-AhwlQ/s777/Bk%20jelenlegi.png

Az országos tévécsatorna helyett a saját polgármesteri Facebook oldalán (amiről több kritikus hangvételű lakost letiltott) próbált magyarázatot adni. "Polgármesteri napló" címen futtatott bejelentkezései során maga is belekavarodott az oknyomozó magyarázkodásaiba.

Egyszer azt állította, hogy a belógó faágak okozzák a problémát. Aztán azt vetítette, hogy ott minden rendben. 

Más alkalommal egy vállalkozásra mutogatva próbálta kimagyarázni a hibajelenség okát. Aztán ezzel is besült, mondván ott is rendezett a dolog.

Ezek-után azzal jött, hogy elavult a hálózat. Nagyszerű!


 Mindezt 14 évnyi semmittevést követően azzal nyugtázta, hogy amint lesz érdemi információja, akkor majd újra jelentkezik.  Azóta sem jött elő az elképzeléseivel, vagy a megoldással. Közben a szolgáltatáskimaradás ad-hoc jelleggel károsítja az itt lakók készülékeit.

Bukodi hivatali idejében nem talált lehetőséget arra, hogy eljárjon az általa képviselt város érdekében a probléma felszámolása tárgyában.

Érdekes hozzáállást mutat mindez a Fidesz adta városvezetéstől, látva és tapasztalva azt, hogy a szomszédos településen erdőkivágásokkal létesített napelempark átvezetésének engedélyeztetési eljárásában milyen aktívan és alárendelten vett részt úgy, hogy közben a helyi emberek tiltakozást mellőzve a vezeték áthúzásának elvi engedélyezést a jegyzőjével kiadatta. 

Bukodi regnáló polgármesterként ezzel bebizonyította, hogy a lakossági érdekek számára nem annyira jelentősek, hogy azokat figyelembe vegye. A pártérdekeltségűnek tartott feszültséget átengedte, miközben a lakossági áramszolgáltatást nem volt képes stabilizálni. Hivatalában polgármesterként eljárva nem volt képes normális érdekképviseletre, és nem is adta jelét annak, hogy ez ügyben tett volna olyan hathatós lépést, ami mindezt csökkenteni. Igazából egyetlen intézkedése nem ismert annak, hogy a visszatérő, akár a napi, vagy a heti többszöri áramkimaradás elhárítása, felszámolása, csökkentése, netán megszüntetése érdekében tett volna.    

Így az egész várost lehúzó áramkimaradások nem, hogy maradtak, hanem egyre gyakrabbá váltak.  

 Történik mindez a XXI században, akkor, amikor a polgármesteri fociba milliókat tesz a városi  költségvetés, amikor a képviselői határozattal milliókat osztanak szét egymást közt, vagy a felmondást benyújtó házvezetőnek szintúgy milliós jutalmat adnak, mert Icsó László és társai szerint  nehogy már csak úgy elmenjen, mint a lakossági áram. 

Ja hogy az ellátás garanciája nem biztosított, és hogy erre a polgármester sem javaslatot, sem pénzt nem irányzott elő, azzal egyik bizottság sem foglalkozott, és nem is terjesztett be egyetlen előirányzatot sem.

A pénzosztás, a közös jutalmazás, a laptopok osztogatása mindig is előrébb való volt, mint a lakossági ellátás.  Erre nem volt haveri vállalkozás, mint az elcseszett útfelújításokra, vagy a légkondicionálóra. (És most nem soroljuk tovább.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC_HvFniLDdGNsLPUAfeLJRFPd0iKLBp5R-hJSnB7ncgQY7Ulw7l24DMHVtoAx9ccVEfZqsISOIOrg8p0Ow84HnfmqCz3p4SP2-sgzMHXE-bAp6J2ARG6deKIVFbPlM-3o-948l7dqf6vjttD3zIj5s-WAift7HRy-lD5jFp3AgVlenfW1YLHc3UDcd4k/s1410/Paul%20k%C3%A1r.png

Szégyen, de úgy tűnik ezt a problémát is az új városvetésre tolja a távozni ítéltetett polgármester és lojális testülete. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése