2024. június 13., csütörtök

Dicséretes győzelmet produkált Paul Tamás és csapata a BÉKE küldötteként, annak mögöttes üzenetével - jó

A Barátságos Élhető Kisvárosi Egyesület képes volt jó programmal, jobb elképzelésekkel alternatívával kiállni a Fidesz és annak régi-új polgármester-jelöltével szemben.   

A BÉKE képviselő-jelöltjei nem pártpolitikai „tömegcikkek”, hanem a szakmaiság megtestesítői.  Orvos, kulturális szakember, népművelő, gazdasági … stb téren dolgozó, tapasztalattal rendelkező személyek.   Mindezen képviselők jelentik az alapot és hozzák a szakmaiságot, ami eddig hiányzott a városvezetésből.   Immáron nem egy közpénzen hizlalt, korábban már kiejtett szakács fogja meghatározni a bizottsági munkát, ahol politikai hovatartozás és a polgármesteri elkötelezettség mentén kéz-kezet moss alapon mentek a dolgok.  Sőt az sem biztos, hogy az eddig megszokott működtetési vázlat szerinti bizottságok mentén fog dolgozni az új összetételű önkormányzat.  Mindenesetre a városlakók már nagyon szeretné az új testületbeiktatását követő munkába állást. Erre számos megnyilvánulás, közösségi megszólalás hívta fel a figyelmet.  Sőt még régi fideszesek és Bukodi-fanos is olyan elánnal fogadták a BÉKE győzelmét, hogy az igazán kedves meglepetésként érte a közösséget. 

Hatból öt - igazán nem rossz arány + a szintén nem párthoz köthető egyesületen kívüliek (- valójában Ócsa a végső nyertes)
 És hogy mennyire találó a felszabaduló Ócsai lélek, máris megfogalmazódott a meghatározás, mely szerint az eddigi elnyomókat támogató régi fideszesek is úgy jönnek felszínre, mint a tegnap előtti orkánszerű zivatar során a csatornákból feltörő zagyvadék. 

Másik találó bejegyzést is a népnyelv alkotta. A megfogalmazás szerint azért volt áramingadozás, majd kimaradás, mert a Polgármesteri Hivatalban túlerőltették az iratmegsemmisítők használatát, ami aztán kiverte a biztit. 

Ugyancsak ebből fakad az is, hogy lám mégsem Bukodi piszkálja a kapcsolót.  Ezt amúgy maga mondta akkor, amikor már tele lett az emberek hócipője a rengeteg kiszámíthatatlan áramkimaradással.  Jött is az érv, hogy a 14 éves polgármester elmagyarázta, hogy miért van időnként áramkimaradás.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQTRrZU-pAHczi42HbUQB4sHtOjpAgUU1i_exwbhvwtll7cpsPiBD1Yhyw3zfpTI0iyGTECSVekFpdAyESVZ6MxhZPde3tJGwS64O1ERB4VLOLQS87guCodGXYGdghPuUOLv8WXu0Yz5TKkd6FnDOktfzilbi7kg2oE8HOWeILlLbWmGp9633jRIOJRm8/s732/Bk%20minden%20szab%C3%A1lyszer%C5%B1.png
Bukodi hosszú évek során szó- és intézkedés nélkül hagyta a várost sújtó, a lakosságot és a elektromos gépeket terhelő áramkimaradásokat - csupán a civil összefogás tiltakozó petíciója nyomán tett némi álságos lépést

Bukodi aztán személyesen ment az erdőbe és bemutatta az irtást, ami a gondos védőtávolság ellenére behajló ágak végett csapkodja le a fázist.  Bukodi mélasága, képmutatása és képtelensége eddig terjedt.  Sok vele azonosuló pedig ezt is kajolta és természetesnek vette.   Sőt az is előjött, hogy a Karcsi még azt is megtette, hogy egy új távvezetéket huzatot át a gazdák földjén a jobb ellátás érdekében. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhplKy5dVucsVS4aHpI4lEWmzT550ATzUAa3XjRWP6GL1ln-Voqg8sAN74b3B9dx7AZEKFKAGDrXJ_kJVUxd_z3oBdbKVe5na_Ij4wnIFdZrXPdYmAkR4djfCBpwDjwCsTW06CLI06vF5k/w640-h351/%25C3%2593csa2.png
Bukodi polgármesterként nem a gazdák földjét elkerülő sárga nyomvonalat támogatta - a tiltakozások ellenére inkább hagyta az értelmetlen dúlással járó, irritáló átvezetést

No meg hogy napelemeket telepíttetett, vagy legalábbis elintézte, hogy oda telepíthessenek a földekre, ahol a lakóövezet húzódik. Védőtávolság nélkül. És lássuk be erre is voltak olyan hülyék egyesek, hogy ezt bevegyék, ebben támogassák.  

Sőt! Még az összes elcseszett útfelújítását is képes volt sikerként eladni a bárgyú embereknek. 

 A választási eredmények megismerése után most jönnek elő  a házaikból az itt élők és mutatják be a Széchenyi utca felújításának elbaszott szakaszait. 

Bukodi és Viola munkássága a választásokig sem tartott ki - szégyen amit ezek műveltek (- máris töredezik, mállik szét minden)
 Aztán a bejárók illesztésének lakóktól elkért (levett) költségeit, ami az ismert helyi vállalkozó szélhámos képviselőjének kellet kifizetni, mondván ez nincs benne az önkormányzati finanszírozásban.  

Érdekes, hogy a polgármester ekkor mennyire belapult, belesimult az íróasztalába, és hogy a jegyző sem volt hajlandó megfelelő érdekképviseletet, védernyőt nyújtani a mostani panaszosoknak.   Aztán a választási eredmények megismerte után jött felszínre, hogy most szinte mindenki az áramkimaradásokra panaszkodva vár megoldást. Még az is, aki ez ideig erre nem tartott igényt, mondván Ő a Fidesz pártján a Bukodival van. 

Pánczél Károly a Fidesz ogy. képviselője gratulál a választást elnyerő Dr. Tüske Zoltán független polgármesternek - az elmúlt öt esztendőben dr. Tüske Zoltán polgármes- ter jó gazdája volt Alsónémedinek, szakértelemmel, odafigyeléssel irányította a település mindennapjait ...
 Most hogy rá nem számíthat, hát bizony neki is jobb lenne a folyamatos és megszakításmentes szolgáltatás, mert bár jómódú vállalkozó, de azért csak bassza a csőrét az örökös villanyoltás. Szóval érdekes reakciókat hozott felszínre a tegnapi nap, ami nem csak a választási eredményeket mosta partra, hanem a választási vihar okozta forradalmi eseményeket is. 

A természet erre csak ráerősített a maga áramkimaradásával, csapadékosságával, és a városban hömpölygő sáros áradatával.  

Ócsán Bukodi városvezetése alatt nem hogy csökkentek volna az áramkimaradások, inkább felszaporodtak - a polgármester ezzel nem foglalkozott
 Ócsa népe ezen események alatt a Facebookon szörfözte ki magát. Az egész mégis csak egy földrengésszerű eseményt hozott Ócsa életébe. A közel másfél évtizednyi mihaszna városvezetés által elnyomott közösség felpezsdült.  Megszólalt az is, aki eddig néma volt. Panaszra gerjedett a lakosság. Elvárást, kihívást és reményt vár el, az összes megszólalás. 

Vannak, akik erre tapsolnak, és hálát, köszönetet fejeznek ki a BÉKE követeinek az áttörésért. 

Bukodi polgármester Koltait eltiltotta a pedagógusoktól és a várostól - csupán civil felkérésnek és a művész emberségének volt köszönhető a városba látogatása, fellépése

A választások másnapját követően a többség visszatért a megszokott munkájához. 

Bukodi is visszamehet a hivatalába, takaríthat és felkészülhet az átadásra. Neki azonban fogytán az ideje, és jó lenne, ha már nem piszkálna bele nagyon a dolgokba. (A kapcsolót se babrálja.) 

A jegyző pedig kezdje el a törvényességi felügyelet védelmének ellátását és próbálja tisztességgel betölteni a feladatát a hátralevő időben, hogy legalább ezen időszakban ne érje kritika a munkáját.  

A szabadságolásokat követően be kell iktatni az újonnan érkezőket.  Helyt kell adni a friss erőnek. 

Nem kell már azon izgulni, hogy Koltai jön-e vagy más megy-e a régi volt strandra látogatóba. Most inkább azon kéne gondolkodni, hogy az önkormányzati sportpályának melyik részét szeretné elkérni Bukodi egyesülete a focistáinak használatra, mert a jelenleg rendelkezésre álló pályakomplexum teljes egyesületi kisajátítása aránytalan birtoklása, értelmetlen. A helyiek kiszorítása elfogadhatatlan.  

Elfogadhatatlan, és tarthatatlan, hogy Bukodi egyesülete a milliós közpénzes pénzes támogatás és az ingyenes pályahasználat mellett, illetve ellenére sem engedi gyepre lépni azokat, akik az egyesületét az általa vezetett önkormányzat döntése alapján támogatni kötelezettek - polgármesterként kisajátította egyesületének az ingyenes pályát, amiért még belépti díjat, vagy tagságit kér

S, ha már feljelentésről beszélt polgármesterként elköszönve Bukodi, akkor ezt tegyük meg az egyesület elnöki székének és a polgármesteri tisztségének egyidejű betöltése tárgyában is, megvizsgálva a két pozíció együtt állásában rejlő összeférhetetlenséget. Nem azért, mert a  pályára Ócsa lakossága igényt tart, hanem azért, mert ez eddig is túl sokba, túl nagy áldozatvállalásba került. 

 Amúgy a Gyálon induló egykoron helyi játékos, a volt (kétszeres) polgármester-jelölt is visszatér Ócsára és elfoglalja méltó helyét a műhelyben, ahol tovább foglalkozhat az autószereléssel (akár technikusként). Legalább neki munkát, pénzt, megélhetést ad a város, ahova született; - majd elhagyott. 

Egykoron Ócsán élt, jobbikos lett, polgármester-jelöltként indult Bukodival szemben, aztán ajánlotta, hogy kapjon még egy esélyt, - megkapta,- majd kilépett, Ócsáról elköltözött, most Gyálon indult, bukott, így jobb megélhetés visszajön ide autószerelőnek dolgozni 
 Bukodira sem várhat rosszabb sors. Korábbi foglalkoztatója adott, a Lay’s chips jól értékesíthető akár a meccsek alatt a pályán. Aztán az egyesületében is van mit átszabni, hogy a költségvetésből jusson is, maradjon is.  

Legyen veletek a városban, és a hivatalban is  BÉKE. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése