2024. június 8., szombat

Amit Ócsa fideszes polgármestere letagad, azt az ellenzéki sajtó feltárja - Bukodinak társai vannak ebben

 Bukodi beégeti a várost és a kormánypártot folyamatos linkeskedéseivel, hazudozásaival és gyűlölködő kinyilatkozásaival. Ehhez társul a többszörösen megbukott Szűcs Lajos, és a celeb Perutek, de adja az alakját Pánczél Károly is. Hova vezet mindez? 

Bukodiék fórumot hazudtak, de csak a maguk kampány-propagandáját nyomták át

Perutek fél éves Ócsai létére jól belecsapott a szarba. Helyi jártasság, személyi ismeretek nélkül csupán politikai alapon, saját haszonszerzési célzattal állt Bukodi mellé, ahelyett, hogy áttekintve a polgármester pályafutását, Szűcs ámokfutását, átgondoltabban cselekedett volna.

De, nem, mert nem a józan ész, a megfontoltság, és a figyelmeztető jelek, Peru a legrosszabbat választotta.  

Nem tudni mit ígért neki a Bukodi, vagy Szűcs, de hogy egy ember pojácaként így odaadja magát, az eléggé degradáló. 

Szűcs botrányaitól hangos volt az ország. Bukodi itteni stiklijeivel soha nem érte volna utol a Fidesz ócsai botrányhősét.  Azonban Koltai kitiltása kapcsán már maga is országos hírnévre tett szert. 

Perutek mégis ezek ölelgetve jelent meg és szólt be Ócsa öregjeinek. Erre "Hülye vagy gyerek," - teszik fel a kérdést amikor megpróbál Bukodinak mankót adni a minapi hazugsága után.

Míg ez a hangulatkeltés zajlik az itteni közösség soraiban és Bukodi polgármester hazugságot  másokra húz, addig az ellenzéki hírforrások arról a peres eljárásról kezdenek írni, amit Bukodi úgy szeretett volna eltitkolni. 

Történik mindez Ócsán, Bukodi aljassága idején. 

Mint írják a polgármester, az érintett főépítésszel és a jegyzővel a háttérben végig erőltetett egy olyan építkezést, aminek szabályosságát általa ismerten nem tartották be. A leírtak szerint a polgármester kötelezettséget vállalt a tervekben foglaltak betartására, azok betartására. Bukodi ezzel a helyi építési szabályzatban foglaltaknak szerzett volna érvényt, azonban ez nem így történt. 

Aztán kiderült, hogy az "építési engedélyezési terv sem volt valósághű és maradéktalanul teljesíthető". Ez pedig a tervezőig vezethető vissza. 

Ócsa, ügyben érintett főépítésze máig nem szólalt meg, holott tisztázhatná szerepét ebben a nem szabványos történésben.

A vele egy telken levő tagóvoda udvarának jelentősen nagy részét elvették, azt beépítették - a másik óvoda területén lett volna szabad hely e-célra

Az eddig is tudott volt, hogy az új bölcsődeépület területre történő beillesztése felért az ott üzemelő óvoda szabad zöldterületének kinyírásával, mivel az a külső szabad-levegős játszóterületének legnagyobb részét veszítette el. 

Ennek kapcsán az óvodavezető felelőssége is felmerül a támogató hozzáállása okán. Különös tőle, hogy szerinte a zöld udvar nélkül meg is meg vannak a gyerekek. Azzal a rossz példával, mentegetődzéssel érvel Szűcs Jánosné intézményvezető Bukodi oldalán, hogy: "Vannak olyan helyek is az országban, ahol egyáltalán nincs udvar."   Ezt jegyzőkönyvbe is vették az egyik testületin kirobban vita során.  Valójában szégyenletes az óvodavezető viszonyulása az esetet illetően.  (Ilyen mentalitással, polgármesterrel a városvezetés maga egy csődtömeg.)

A zöld udvar, a belső szabadtéri játszó eltüntetésében az intézményvezető Szűcsnének is közreműködő szerep jutott - elvégre maga is helyeselte

Aztán 2023 szeptemberére végül elkészült a bővítés, a műszaki ellenőr pedig készre jelentette a projektet, és úgy találta, hogy az építési engedélyben foglaltak szerint minden megvalósult. 

Csakhogy a sztori még 2021-ben kezdődött, a terv az volt, hogy 24 férőhellyel és két új csoportszobával bővítik a város bölcsődéjét, amire 270 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást is kapott a város. Rövid időn belül azonban egy keresetlevél érkezett a bírósághoz az építési engedély felülvizsgálata érdekében. Egy magánszemély perelte a kormányhivatalt, mert szerinte az engedély több hibát is tartalmazott. A peres eljárásba az önkormányzat a képviselő-testület felhatalmazása nélkül belépett, és több millió forintért szerződött le egy ügyvédi irodával. 

Ócsa polgármestere minderről nem adott ki tájékoztatást, az eltitkolni szándékozott a város érintettjei előtt.  Bukodi így ment bele a választásokba, amivel komoly problémát generált pártpolitikai síkon is, mert erről Talán Szűcsön és Pánczélon kívül más nem értesült, így a Fidesz felsőbb köreiben sem értesülhettek a polgármester és csatlósai "csíntevéséről".

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8_MQve0cXXSteKsqO276-Wx5VN23eeJjtZaHV4Xo-DtFGT9a4GtsKOLN-E0Hr3X6-C-ij0QSmpI9wX2YVwPpcALaxoJJplWPeNSs_qyY3_mpuzPGoWrSORbEXR-OqXXVcZDCGEx20pKUzSA0Q_0biE-aSylqTag3UXptyyXcrLySp6Di72Uhpho1P0WI/w640-h480/Pk-Bk%20b%C3%B6lcs%C5%91de%20sezmle.jpg
Bukodi és Pánczél szemléli az építkezést, ami ekkor már általuk ismerten per alatt állt

 2022 végén a bíróság szakértői bizonyítást rendelt el a perben. Mindezek ellenére az építkezés 2023 januárjában elkezdődött.  Bukodi végigvitt erőltetett egy építkezést, miközben ismert volt előtte a peres eljárás tárgybelisége és ténye. Az önkormányzatnak pedig (ezen belül a képviselőknek) nem is szólt a perről. A testületi üléseken nem számolt be erről a történetről.  Mindezzel elmulasztotta a tájékoztatást és eltitkolta a tényleges kifogásokat, valóságot az emberek előtt. 

A polgármester (a jegyző és a főépítész) előtt ismert volt, hogy az építési engedélyt peres úton megtámadták. 

Így egy folyamatban lévő per alatt kezdte el az építkezést az önkormányzat, majd annak ellenére is átadták a bővítést, hogy időközben felfüggesztette az építési engedélyét.  Csakhogy erről sem számolt be Bukodi Károly.  

Végül két hónapja a bíróság megsemmisítette az építési engedélyt, a használatbavételi engedély iránt pedig jelenleg is peres eljárás van folyamatban.

Bukodi mégis azt állítja, hogy minden rendben van.  Nyilvánvalóan nincs.  

A 2021-ben indult problémahalmazról és a perről a város független képviselői csak most, 2024. február 28-án szereztek tudomást. Ezért is kérték a képviselők a rendkívüli ülés összehívását, amit a polgármester nem tett meg.  Ismét a semmittevést, az időhúzást választotta.  

Jól jellemzi Ócsa polgármesterének agresszív hozzáállását az alábbi leírás: "A polgármester többek véleménye szerint teljesen elzárkózik a témát illetően: nem kommunikál, nem lehet vele egyeztetni sem. A felperes szerette volna peren kívül békés úton rendezni a helyzetet, azonban ez az együttműködés hiánya miatt nem jött össze."

A mostani kitörést követően a 444.hu is szerette volna megtudni a polgármestertől: "miért nem vett részt a szerdai rendkívüli testületi ülésen, miért nem készítettek eddig új építési engedélyt a bölcsődéhez a bíróság ítéletében foglalt hiányosságok megszüntetése érdekében, és hogy ez mikor fog megtörténni."

A Manóvár Bölcsőde bővített épületegyüttesét jogerős építési engedély nélküli  2024 márciusában adta át az önkormányzat, az eseményen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára is megjelent Szűcs Lajos, Pánczél Károly mellett, sőt  beszédet mondott.   

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh385LzfTTv3eDeuO4bYgB7YoUARPM_88YgaPzH-z4FoGMGyx2Vt4vEltHTxxjTAnWwcRV1OXAvQiL0odFZ4zroMREjWhCvsNKZDh4sdpGsRi-zX7MxxnhnkceVuFZmecvVvUEtn7_8p9IfiROcmllPauhyphenhyphen2GdXtk2pEPvUjEh3eiv_v-vS9thq648XE2E/w640-h426/%C3%93csa%20%C3%BAj%20b%C3%B6lcsi%20szalagavat%C3%B3.jpg
Úgy csináltak politikai kampányeseményt a titkoltan per alatt álló intézményátadóból, mintha azzal minden rendben volna  - lelepleződtek

 Erről blogunk is beszámoltArról is értekeztünk, hogy a polgármester lassan már menekül.

Bukodi a testületnek a hivatalban nem, de kampányvideójában mégiscsak említést tesz a történésekről "elmondja, nincs veszélyben a bölcsőde, hiszen megvan a működési engedélye a létesítménynek"

Bukodi körömszakadtáig hazudik -

 Arra azonban nem tért ki, hogy a bölcsőde bővítésének használatbavételi engedélye iránt jelenleg is peres eljárás van folyamatban. Ennek kimenetele pedig jelen állás szerint erősen kétséges tekintve a bíróság építési engedélyt megsemmisítő döntését. 

Bukodi utóbbi hónapokban tapasztalható viselkedése nagyon megterhelő a környezte számára. 

Már a Koltai eset során sem a józan megítélés vezérelhette cselekvését. Erre a színművész is utalást tett.

A most kiderült eset kapcsán érthetetlen, hogy még mindig vannak emberek, perutekek, és olyan szimpatizánsok, akik képesek kiállni a Bukodi vállalhatatlan polgármesteri ténykedése mellett.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése