2024. szeptember 7., szombat

Bukodi Ócsája - így ünnepel a város ( - ma sem úsztuk meg áramkimaradás nélkül)

 Még szinte be sem indult a városi vigasság Ócsán, ami a település várossá válásának büszkeségét hivatott méltatni, 11 óra pár perckor máris áramkimaradás volt a rendszerben.

Ócsán ez nem mondható megszokottnak, hiszen ezt a roppant bosszantó jelenséget, mint visszatérő állapotot nem lehet megszokni, de a gyakorisága már rendszeresnek nevezhető. 


Ócsa polgármestereként Bukodi máig tartozik azzal az utánajárással, amivel azt ígérte, hogy hivatali felhatalmazásából fakadóan kivizsgálja és feltárja a jelenség kiváltó okát, amiről majd tájékoztatást ad és beszámol.  

Bukodi az elmúltak ellenére nem jött még elő ezzel és nem szolgált magyarázattal sem a várost sújtó történések vonatkozásában. Így a rendszerhiba oka nem ismert, a jelenség azonban továbbra is adott és fennáll. 

Ma a Városháza előtti placcon jöhet össze a lakosság, ahol nemcsak inni, enni is lehet. Sörpadok, árusok, színpad és olyan kerékpáros kitelepülések is vannak, ahol áramot is lehet termelni. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/457796713_4040272882778486_8485485294372474585_n.png?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=9f807c&_nc_ohc=EDFVQ-GjbAsQ7kNvgHX-n9E&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_gid=AUCz1G6-ic_FBL2Hj5GWkga&oh=03_Q7cD1QGOhn5tUWOox0wUKCGTazV7xatFASS8vLddmiktLZ0Btw&oe=6703830C

Szomorú, hogy a majd' másfél-évtizednyi polgármesteri ténykedés után a 19 éves múlttat maga mögött tudó város oda süllyedt, hogy a világításhoz szükséges áramellátást sem tudja folyamatában biztosítani a Bukodi adta városvezetés.

Ma sem történt másként, amikor 11 órakor kimaradt a szolgáltatás. Ezt nem a fa ágak, nem a szél, nem vihar és nem más okozza, mint a rendszerben található ismert hiba, ami a szomszédos villanyteleppel hozható összefüggésbe és a hálózat átkapcsolásával jöhet létre. Ezt nem képesek "szünetmentesen" megoldani. 

Ennek volt képtelen utánajárni a polgármester. Bukodinak 10 év sem volt elég ahhoz, hogy ennek nyomára leljen. Inkább csizmát húzott, és kiment az erdőbe a fotósával, magával vitt pár munkást és megállapította, hogy minden rendben. Aztán hazudott még valamit, de érdemlegesen semmit nem tett.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQTRrZU-pAHczi42HbUQB4sHtOjpAgUU1i_exwbhvwtll7cpsPiBD1Yhyw3zfpTI0iyGTECSVekFpdAyESVZ6MxhZPde3tJGwS64O1ERB4VLOLQS87guCodGXYGdghPuUOLv8WXu0Yz5TKkd6FnDOktfzilbi7kg2oE8HOWeILlLbWmGp9633jRIOJRm8/w533-h640/Bk%20minden%20szab%C3%A1lyszer%C5%B1.png

Ezért maradhatott az egyre romló állapot, ami korábban azért nem volt jellemző.  Tudom, hogy jönnek a környező földekre telepített napelemparkokkal, meg a városvezetés által engedélyezett inárcsi naperőmű távvezetékének áthúzásával, amiben rendesen benne volt Bukodi és jegyzőjének, Molnár Csabának a keze, de valójában ez is csak egy pusztító látványosság, ami tönkretette a környék termőterületét, érdemi előrelépés nélkül. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg4CJ0TAfeez2kpMgXjTkrnrTPRz7X7KjbU0ccrH0VwF5ep1SCeotQFlLn8ZHtWRO8hoyT5PU2X5qpEFLJaCth4i00-shKphIpChiH_3rYGGFVkm1P-ZSUvr5DlV23jr7PCERbTuEzbtY/w640-h532/%25C3%25B3csa+kisv%25C3%25A1rosi.png

Ezért is mondják egyesek, hogy azóta van ilyen gyakran ármakimaradás, hogy ezt a nyakunkra húzta a vezetés. Persze ebben is van részigazság, amikor azt vesszük, hogy 11 órára elérte a termelt napenergia azt a szintet, hogy a hálózatra küldjék, és ezt nem képesek zavarmentesen átvezetni. Ezért a pillanatnyi áramkimaradás, ami öli az éppen programját végző mosogatógépet, gyilkolja a klímát, átfordíthatja a háromfázisú villanymotor működését, ahol fáziskiesés után újraindulni kényszerül, de a korszerű elektromos sütőknek, a hűtőknek, és a számítógépeknek sem tesz jót ez a hirtelen jött negatív hullám, majd az ismételt terhelés.  

 A sok okos ilyenkor előadja a szünetmentes tápok beszerzését, ami több tízezer forinttól kezdve százezres nagyságrendet is kitehet, attól függetlenül, hogy egy kisgépet, egy nagyobbat, vagy az egész lakást szeretnénk védeni. 

Ez azért mégsem normális, főleg, hogy rettentően magas rendszerhasználati díjat számláznak ki a villany mellé a havi számlákon. 

Ezért is kéne a polgármesteri eljárás, a segítség.  E helyett azonban csak annyit kapott a város ettől a bagázstól, hogy hoztak két kerékpárt a viadalomba, hogy azzal aki éppen akar, vagy ráér, ideig óráig áramot termelhet.  


Ide és eddig jutott Ócsa Bukodi polgármestersége idején.  Van mit ünnepelni a várossá válásunk és leépülésünk kapcsán. A kérdés csak az, hogy mit?  A város polgármesterének távozását, az új várományos színre lépését, vagy éppen azokat az időket, amikor van áram a hálózatban, és lehet tévézni, mosni, világítani zavartalanul. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése