2024. május 4., szombat

Vaj' ki a hülye - villamosmérnökként tetszelgő, levitézlett polgárőrvezető, akit a Fidesz díjazott ( - hazudozás)

 A tősgyökeres helyi ember által csak gyüttment-nek nevezett, itt élő egykori polgárőrvezető aki saját meghatározása szerint egy szubjektív idealista, aki sajátos filozófusként próbált tetszelegni valós munka állás, és tényleges foglalkoztatás nélkül, miközben villamosmérnökként aposztrofálja magát, és ismert ateistaként olyan megosztást tesz közzé, melyben spontán lehülyézi a (hozzá is köthető) fideszeseket.

Tibor már többször bebizonyította, hogy mennyire szimpatizál az aktuális hatalommal, azzal a politikai erővel, ami pénzt, paripát, elismerést, pénzt csorgat neki.

Így nem csak az országos politika árnyjátékosaként volt pártkatonája a rendszerváltást megelőző kommunista rezsimnek, de ezt követően is hasonmód vett részt ennek ellentmondó más irányzatokat követő ingyenes képzéseken, amikből hasznot húzhatott. 

Ekkor parolázott le a Fidesz adta pártos szervezettel, állt a helyi polgármester bűnös szolgálatába akár az oxyfa ültetvények közpénzből finanszírozott őrzésével, amit polgárőrtársai önzetlen szolgálatával teljesített.

 Ugyanakkor a Fidesz adta városvezetés környezetkárosító tevékenységéhez is asszisztált akkor, amikor Bukodi polgármestersége alatt a polgárőr esküje ellenére szem hunyva elnézte a városi kiserdőbe napi több fordulóban kihordott több tonnányi építési hulladék elhelyezését.  Mintha az egyszer már kiárusított gerince után Ócsa lakosságát is beárulta volna ezzel. 

 A Fideszből, a párt adta helyi városvezetés hasznot húzva most ismét ringbe száll az egykori díszszázados (nem százados, csupán az egykori kommunista dísz-századhoz tartozó pártkatona) és most újfent a Fidesz ellenességének ad hangot, nem csak úgy, mint korábban, amikor homofób megjelenítésekkel, fideszribancozással és nőgyalázással adott kifejezést különcködésének.

Ma már nem, hogy nem áll Bukodi mellett, vagy annak pártján, hanem a Fideszt is elutasítja és megveti akkor, amikor az egész pártszövetséget hazugként aposztrofálja. 

Érjük mi Tibor csapodárságát, ingatagságát, szélsőséges kinyilatkozásait, vagy éppenséggel a saját igaztalanságát is, ahogy az elmaradt szakorvosi kezelés hiányának tüneteit.  Tudjuk, hogy Gyurcsánynak sincs meg a plágiummal terhelt szakdolgozata és hogy a vele egy-napon született Tibor sem tálalta még a mérnöki diplomáját, de azt is, amikor Pintér Sándorral parolázva fogadott el kormányzati elismerést, kifejezve ezzel a Fidesz seggnyalójaként tett szolgálat elismerését.

  Most ismét választás előtt állunk. 

Tibor sem lehet közömbös. Közösségi csoportokban aktív szószólóként vállal szerepet a neki nem tetsző eszmék, más politikai szereplők, egyes (korábban általa kedvelt, netán segített) személyek ellenében.

Látható mód nem szeretne fideszes önkormányzatot, de szót emel a változtatást elérni próbáló, szárnyra kapó új felállás ellen.  Aztán továbbra is osztja a Gyurcsány párti nézeteket, a bolgár Dobrev adta elképzeléseket és a nevének kezdőbetűjéhez köthető koalíció kétes megosztásait. 

Mindez a nyugellátásra váró Tibor munkássága. Politikailag, közéletileg és beilleszkedni képtelen gyüttmentként, úgy ahogy azt a tősgyökeresek, (lásd mostani polg.mest.)  meghatározzák.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése