Hamarosan a szlovákiai boltokban is
megjelennek a folyékony tojások - az öt vagy tíz tojást tartalmazó
csomagolás tartalmát csak ki kell önteni a serpenyőre, s rögtön lehet
sütni.
A termék egyes nyugati
államokban már megszokottnak számít, több éve árulják Franciaországban
és Nagy-Britanniában úgy, ahogy a nagy konyhák és cukrászműhelyek is használják
azt.
A csehországi üzletekben idén tűntek fel a folyékony tojások, (lé-tojás,) s pár hét múlva megjelennek a szlovák polcokon is - jelentette ki a Čas.sk portálnak Milan Karban, az egyik gyártócég vezetője.
Karban szerint a cseh gyártású dobozos tojás egyedinek számít mind a cseh, mind pedig a szlovák piacon, mert senkinek nincs meg a gyártáshoz megfelelő technológiája.
A csehországi üzletekben idén tűntek fel a folyékony tojások, (lé-tojás,) s pár hét múlva megjelennek a szlovák polcokon is - jelentette ki a Čas.sk portálnak Milan Karban, az egyik gyártócég vezetője.
Karban szerint a cseh gyártású dobozos tojás egyedinek számít mind a cseh, mind pedig a szlovák piacon, mert senkinek nincs meg a gyártáshoz megfelelő technológiája.
A Blesk cseh bulvárlap szerint a folyékony tojás egészségesebb, mint a "hagyományos", ugyanis a lét hőkezelésnek vetik alá, így biztosan kiirtják belőlük a szalmonellabaktériumokat is.
Fotó: Blesk
Az újfajta tojások további előnye, hogy nem törnek össze bevásárlás közben, ahogy el lehet felejteni az ételekben került tojáshéjakat is, és gyorsan lehet omlettet készíteni a termékből. Ugyanakkor nehezebbé válik a porciózás, az összevert tojás miatt nem lehet elkülöníteni a tojássárgáját és a fehérjét.
(SITA, bumm)
*
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése